Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi ne zaman açılacak?

Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi ne zaman açılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi'nde (TÜİOSB) incelemelerde bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi ne zaman açılacak?
KAYNAK: İHA

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, TÜİOSB'deki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta'dan bilgi alan İnan, Türkiye'nin yeni yüzyılda sanayide atılım yapacağı noktaların, dijital ve yeşil dönüşümü gerçekleştiren organize sanayi bölgeleri olacağını belirtti.

İnan, TÜİOSB'nin mevcut altyapısının, yeşil dönüşüm projeleri kapsamında yüzyıl boyunca yeterli olacağını ifade etti. Ayrıca, dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerine yönelik Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Hassas Tarım Vurgusu

İnan, TÜİOSB'nin yatırımcıları ve çiftçileri için de dönüşüm süreçlerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, hassas tarım uygulamalarının bu dönüşümle mümkün olacağını belirtti. Bu süreçlerin başarılı bir şekilde uygulanması durumunda elde edilecek katma değerin çok yüksek olacağını ifade eden İnan, hassas tarım ve dijitalleşme projelerine yönelik her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

"Tersine Göç Başlatan OSB"

TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta, sanayi bölgesindeki gelişmelerin bölgeye olan etkilerinin olumlu olduğunu ve çevre köylerden tersine göç başladığını ifade etti, "TÜİOSB’deki gelişmelerin bölgeye pozitif bir etkisinin olduğunu görüyoruz. Hatta rahatlıkla söyleyebiliriz ki, TÜİOSB çevresindeki köylere tersine göç başladı." dedi. 2025 yılı içerisinde altyapı çalışmalarının tamamlanarak işletme aşamasına geçileceğini belirten Balta, ilk yatırımcı firmanın ise ekim ayında faaliyete geçeceğini açıkladı. 

Balta, TÜİOSB’nin tarladan çatala değer zinciri ve dijitalleşme projeleriyle Bakanlığın vurguladığı hassas tarım uygulamalarını gerçekleştirecek bilgi birikimine sahip olduklarını belirtti. Ayrıca, bölgedeki çiftçilere yönelik sosyal sorumluluk projelerinin de üzerinde çalıştıklarını söyledi ve ekledi: "TÜİOSB’nin en önemli özelliklerinden olan 'tarladan çatala değer zinciri' ve 'dijitalleşme' projelerinin hayata geçirilmesi ile Bakanımızın vurguladığı hassas tarım uygulamalarını gerçekleştirebilecek bir alt yapı ve bilgi birikimine sahip olacağız. Tüm bu süreçlerin gerçekleşmesi için TÜİOSB’ye üretim yapan çitçilerimize ve çevre köylerde yaşayan üreticilerimize yönelik sosyal sorumluluk projelerimizi çalışıyoruz"

Ek Genişleme Alanı

TÜİOSB'ye olan yatırımcı ilgisinin artması üzerine ek genişleme alanı projelerini devreye aldıklarını belirten Balta, bu alanda da yeşil hedeflere uygun yüksek teknoloji üretimi yapan sektörlere yer vereceklerini açıkladı. TÜİOSB’nin sıfırdan yeşil mutabakat hedefleriyle kurulduğunu belirten Balta, "Yeşil doğan" ifadesinin isim babasının Bakan Yardımcısı İnan olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü türkücü Yavuz Bingöl Evleniyor: Tarih ve Yer Belli Oldu

Ünlü türkücü Yavuz Bingöl Evleniyor: Tarih ve Yer Belli Oldu