Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Arıcılara Büyük Destek O İlden Geldi! Arıcılara 47,4 milyon TL Destek

Arıcılara Büyük Destek O İlden Geldi! Arıcılara 47,4 milyon TL Destek

Muğla'da arıcılara verilen destek ödemeleri artırıldı. Yeni modelle 100 kovana sahip arıcılar, destek miktarını 10 bin TL'ye çıkarabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Arıcılara Büyük Destek O İlden Geldi! Arıcılara 47,4 milyon TL Destek
KAYNAK: İHA

Muğla'da, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni hayvancılık destekleme modeli çerçevesinde arıcılara sağlanan destek ödemeleri artırıldı. Yeni düzenlemeye göre, 100 kovana sahip bir arıcı, mevcut durumda 6 bin TL olan destek miktarını 10 bin TL’ye çıkarma fırsatına sahip olacak. Ayrıca genç ve kadın arıcılara ek destekler de sunuluyor. 2023 yılı itibarıyla 4 bin 131 işletmeye ait 813 bin 306 kovan için toplamda 47,4 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Yeni Destek Modeli Hakkında Bilgiler

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin tarım sektöründe yeni bir döneme girdiğini belirtti. Gizligider, yeni üretim planlaması ve destekleme modeli ile tarımda kendine yeterlilik hedeflendiğini ifade etti. Türkiye’nin iklim değişikliği ve küresel krizlere karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Bakan Yardımcısı, yeni modelin sürdürülebilirlik ve üretim verimliliği odaklı olduğunu vurguladı.

Tarım ve Turizm Entegrasyonu

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, toplantıda yaptığı konuşmada Muğla’nın tarım ve turizm sektörlerinin birbirini tamamlayan alanlar olduğuna dikkat çekti. Vali Akbıyık, Muğla’nın coğrafi konumu ve iklimi sayesinde tarımsal ürün çeşitliliğinin yüksek olduğunu belirterek, tarım ve turizm sektörlerinin birbirini desteklediğini ifade etti. Kamu ve özel sektör iş birliğiyle birçok proje ve yatırımın hayata geçirildiği bilgisini verdi.

Ayrıca, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla” projesini başlattıklarını, Toprak ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı’nın hizmete sunulduğunu ve tıbbi aromatik bitkiler ile çilek üretimine destek sağlandığını belirtti.

Arıcılara Özel Destek Programı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, toplantıda yaptığı açıklamada, Bakanlığın yeni hayvancılık destekleme modeli kapsamında arıcılara sağlanan desteklerin 2024 yılı itibarıyla artırıldığını belirtti. Yeni modelle birlikte 100 kovana sahip bir arıcının temel desteği 10 bin TL’ye yükseltilirken, genç ve kadın arıcılara ek 4 bin TL, gezginci arıcılara 3 bin TL ve örgüt üyesi arıcılara ise ek 2 bin TL daha sağlanacağı duyuruldu. Bu şekilde, toplamda bir arıcının 19 bin TL destek alabileceği ifade edildi.

Saylak, ayrıca “Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırma Projesi” sayesinde arıcıların web tabanlı bir sistem üzerinden konaklama yapacakları yerleri belirleyebileceklerini aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyoğlu'nda T*ciz Olayı: Şüpheliler Tekrar Yakalandı

Beyoğlu'nda T*ciz Olayı: Şüpheliler Tekrar Yakalandı