Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Yapay zeka destekli Robot Mext Adana TEKNOFEST'in maskotu oldu

Yapay zeka destekli Robot Mext Adana TEKNOFEST'in maskotu oldu

Adana TEKNOFEST'te sergilenen yapay zeka destekli robot Mext, köpeğe benzer tasarımı ve etkileyici yetenekleriyle ziyaretçilerin gözdesi oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapay zeka destekli Robot Mext Adana TEKNOFEST'in maskotu oldu
KAYNAK: İHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın standında Adana TEKNOFEST ziyaretçileriyle buluşan Robot Mext, köpeği andıran tasarımıyla herkesin ilgisini çekti. Robotun tasarımı kadar, sanayi ve güvenlik alanında kullanılmak üzere geliştirilen iş gücü yetenekleri de dikkat çekti. 100 kilogram yük taşıyabilen Robot Mext, aynı zamanda insanların giremediği tehlikeli zeminlerde çalışabilme özelliğine sahip.

Ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Robot köpek Mext, esnek hareket kabiliyeti ve sıçrama yeteneği ile ziyaretçilerden tam not aldı. TEKNOFEST'e gelen her yaştan ziyaretçi, Mext'i sevmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Özellikle çocuklar, sevimli tasarımıyla dikkat çeken Mext’e büyük ilgi gösterdi. Bazı ziyaretçiler ise robotun işlevselliğini ve yeteneklerini öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Hatay’dan TEKNOFEST'e gelen Adil Erkan Tek, "Robot köpek sevimli ve eğlenceli" diyerek Mext'in tasarımını beğendiğini ifade etti. İskenderun'dan katılan Fethi Çetinbaş ise "100 kilo yük taşıyabilmesine çok şaşırdım. Çok yetenekliymiş" dedi. Diğer bir ziyaretçi Ali İmir Aydın da Robot Mext'in teknolojisine hayran kaldığını belirtti.

Robot Mext'in Gelecekteki Kullanım Alanları

Sanayi, güvenlik ve fabrika içi taşımacılık gibi alanlarda kullanılmak üzere geliştirilen Robot Mext, yapay zeka destekli esnek hareket yetenekleri ile dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde, gelecekte tehlikeli zeminlerde çalışarak iş gücü yükünü hafifletmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gürcistan'da Tiktok Fenomeni Video Çektiği Anda Düşerek Ö*dü

Gürcistan'da Tiktok Fenomeni Video Çektiği Anda Düşerek Ö*dü