Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset YSK BBP başkan adayının adaylığını düşürdü

YSK BBP başkan adayının adaylığını düşürdü

Denizli'nin Baklan ilçesindeki yerel seçim hazırlıkları kapsamında yaşanan önemli bir gelişme, BBP Başkan Adayı Hamdi Cin'in adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesiyle sonuçlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YSK BBP başkan adayının adaylığını düşürdü

Denizli'nin Baklan ilçesinin ardından Bozkurt'ta da AK Parti'den temayül yoklamasına katılan isimlerden biri olan Hamdi Cin, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP Baklan Belediye Başkan Adayı oldu. Ancak, AK Parti Baklan İlçe Başkanlığı bu duruma itiraz etti.

YSK Kararı ile Adaylığı Düşürüldü

İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı haklı bulması üzerine konu İl Seçim Kurulu'na taşındı. Ancak, İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazını reddetti ve Hamdi Cin'in adaylığının geçerli olduğuna hükmetti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hamdi Cin'in adaylığını düşürdü. İl Seçim Kurulu'nun kararını 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle kaldırarak adaylığının düşürülmesine karar verdi.

Benzer Durum Baklan'da da Yaşanmıştı

Daha önce Baklan ilçesinde de benzer bir durum yaşanmış, BBP Belediye Başkan Adayı Nasuh Altuntaş'ın adaylığı YSK tarafından düşürülmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu

Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu