Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset İstanbul Barosu Can Atalay davası için görev suçu açıklaması

İstanbul Barosu Can Atalay davası için görev suçu açıklaması

İstanbul Barosu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen cezaevinden tahliye edilmemesine tepki göstererek İstanbul Adalet Sarayı'nda bir açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Barosu Can Atalay davası için görev suçu açıklaması
KAYNAK: ANKA

İstanbul Barosu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen cezaevinden tahliye edilmemesine tepki göstererek İstanbul Adalet Sarayı'nda bir açıklama yaptı.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, "Hak ihlali sona erdirilmeyip, tahliye sağlanmadığından, Baromuz tarafından Hakimler Savcılar Kurulu’na İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakkında ‘görev suçu’ ve ‘meşru vasıtaları kullanmak suretiyle hürriyeti tahdit’ nedeniyle şikayette bulunulmuştur." şeklinde konuştu.

HUKUKA SAYGIDA EKSİKLİK OLMAYAN BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ GELİŞİR

Bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemi olmadan, Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının tanınmadığı, hukuka saygının eksik olduğu bir ülkede, hukuk devleti ve demokrasi ilkesinden söz etmek mümkün değildir. Anayasa'nın 153/6. maddesine göre 'Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete'de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.'

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ZEDEN BİR DURUMDAYIZ

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde, AYM kararlarının uygulanmamasıyla hukukun üstünlüğü ciddi bir tehdit altındadır. Anayasa Mahkemesi, 27 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla Hatay Milletvekili ve baromuzun üyesi Av. Şerafettin Can Atalay'ın Seçilme ve ‘Siyasi Faaliyette Bulunma Hakkı’ ile ‘Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakları’nın ihlal edildiğine hükmetmiştir. AYM kararında, 'Kararın bir örneğinin hak ihlalinin ortadan kaldırılması için başvurucunun yeniden yargılanmasına başlanması, mahkumiyet hükmünün infazının durdurulması, ceza infaz kurumundan tahliyesinin sağlanması ve yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi gerektiği' ifade edilmiştir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anamurda korkunç aile katliamı!

Anamurda korkunç aile katliamı!