Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da kanserle mücadele eden doktor işinden edildi

Antalya'da kanserle mücadele eden doktor işinden edildi

Antalya'nın Karaöz Köyü'nde görev yapan doktor, eczane görevlisi ve muhtarın iş birliği sonucu sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da kanserle mücadele eden doktor işinden edildi

Antalya’nın Aksu ilçesindeki 9 No’lu Karaöz Aile Sağlık Merkezi’nde 1 Mayıs 2023 tarihinde göreve başlayan 45 yaşındaki doktor Özgül Lüttman, sözleşmesinin bitmesine 2 ay kala haksız şekilde sözleşmesinin feshedildiğini öne sürdü. Antalya’da gönüllü olarak başladığı görevinde, bölgedeki eczane görevlisi M.S.’nin ilaçlardan haksız kazanç elde ettiğini fark eden Özgül Lüttman, suça iş birliği yapmadığı gerekçesiyle işinden edildiğini iddia etti. Hem meme kanseri hem de lösemiyle mücadele eden doktor Özgül Lüttman, ¨Hem kanserle hem de bana yapılan haksızlıkla mücadele ediyorum¨ dedi.

ECZACI VE MUHTAR İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Antalya’nın köyünde 1 Mayıs 2023 tarihinde gönüllü olarak görev yaptığı zamanda, köydeki tek eczane görevlisi M.S.’nin usulsüz şekilde para kazandığını fark eden Özgül Lüttman, eczacının dolandırıcılığına ortak olmadığı için altı boş uyarı cezası aldığını belirtti. Eczane görevlisinin hastaları mağdur ettiğini öne süren Özgül Lüttman, ¨Bu eczanenin usulsüz yollardan haksız kazanç elde ettiğini fark ettim. Gelen hastaları bile dolandırıyordu. 4 kutu ilaç verilmesi gerekirken 1 kutu vererek depoda ilaç olmadığını sonra gelmesi gerektiğini söylüyordu. Bu şekilde SSK’yı bile dolandırdı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulundum ama hiçbir sonuç alamadım. Bunun tam tersine eczacı beni ‘Yüksek makamlarda tanıdıklarım var. Seni köyden attıracağım. Benimle anlaşacak doktor getirtirim’ şeklinde tehdit etti¨ diyerek yaşadıklarını aktardı.

BASKI YAPMAK ZORUNDA KALMIŞ

Meme kanseri ve lösemiyle mücadele ettiğini söyleyen 1 çocuk annesi Özgül Lüttman, ¨Kanserle mücadele ederken o sırada ilçe sağlık müdürü Ayça Küçük beni aradı ve birtakım siyasi isimlerin kendisine baskı yaptığını ve bundan dolayı bana baskı yapmak zorunda kaldığını ifade etti. İlerleyen süreçte altı boş olan birçok ceza aldım. Ben raporluyken aile hekimliğinde eldiven bitmiş. Bu yüzden bile uyarı cezası aldım. Hemşirelere hakaret ettiğime yönelik bana iftira attılar ama görgü tanıklarım olmasına ifadem dikkate alınmadı. Delillerim yok sayıldı ve bana sürekli uyarı cezası verildi. Bu süreçte kanser tedavimle ilgilendiğim için uyarı cezalarına itiraz edemedim. 5 tane uyarı cezası üst üste gelince sözleşmemin yenilenmemesi gerekiyor. Bakanlıktan bununla mütalaa bildirilmiş fakat ilçe sağlık müdürlüğü bakanlık mütalaasını da yok sayarak tebliğ tarihten itibaren sözleşmemi feshetti. Bu hukuksuzdur. Böyle bir kapı açılırsa her isteyen her istediği memurun sözleşmesine müdahale edebilir¨ diyerek isyan etti.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK

31 Aralık 2024 tarihinde biten sözleşmesinin 20 Eylül 2024 tarihinse feshedilmesinin ardından görev-i idaeyle ilgili gerekli başvuruları yaptığını aktaran doktor Lüttman, ¨Bu olay Türkiye tarihinde ilk görülmüş bir örnek. Günlerdir görevimden uzağım. Herkesin tercih etmeyeceği ücra bir yerde görev aldım. Isparta’dan bile gelen hastalarım vardı. Görevimin ilk yıllarında bana hemşire dahi gönderilmedi. Yalnız çalıştım. Aile hekimliğinin kapısı, kliması bile yoktu. Ben orayı dört duvar olarak teslim aldım. Muayene malzemelerini ben aldım. Elektrik su abonmanlarını ben açtım. 400 bin TL’den fazla para harcadım aile hekimliği için.
Göreve başladığım andan itibaren eczacı bana satmadığı reçeteleri gönderip yazmamı istedi. Hastaları arayıp o ilaçları alıp almadıklarını sorduğumda ise bana hayır dediler. Bana neden ilaçları yazdırmamı istediğini sorduğumda ise ‘Eğer yazsaydın ilaçları hastalara teslim edecektim’ dedi. Pek çok hastaya üçer dörder kutu yazdığımda ise sadece 1 kutu verip deporda yok diyordu. Kalanları da unutturuyordu. Bunun gibi birçok yoldan SSK’yı dolandırıyor. Kanser tedavimi karşılamak için çalışmaya ihtiyacım var¨ şeklinde isyanını dile getirdi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erşan Kuneri’nin 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı! İşte Detaylar

Erşan Kuneri’nin 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı! İşte Detaylar