Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Türk Milliyetçiliğinin Önemli İsmi Av. Cemal Dönmezer Antalya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Milliyetçiliğinin Önemli İsmi Av. Cemal Dönmezer Antalya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ülkücü hareketin önemli ismi Cemal Dönmezer, Antalya'da vefat etti. Cenaze törenine siyasiler ve sevenleri katıldı. İşte detayları...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türk Milliyetçiliğinin Önemli İsmi Av. Cemal Dönmezer Antalya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı
MUHABİR: Kamer Durdu

Hüseyin Nihal Atsız ve Alparslan Türkeş'e yakınlığıyla tanınan ve hayatının son dönemlerini Antalya'nın Olimpos bölgesinde geçiren Cemal Dönmezer, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü dava adamı, Kumluca ilçesindeki Çayalanı Camii’nde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

Zor Zamanların Zorlu Dostu: Cemal Dönmezer

Milliyetçi camianın önemli isimlerinden Avukat Cemal Dönmezer, yaşamını adadığı ülkücü hareketin içinde büyük izler bıraktı. Hüseyin Nihal Atsız ve MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile yakın ilişkileri bulunan Dönmezer, emekliliğinin ardından yerleştiği Antalya'nın Olimpos bölgesinde yaşamını sürdürdü. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden Dönmezer, 21 Eylül'de Kumluca ilçesine bağlı Yazır Mahallesi'nde bulunan Çayalanı Camii'nde kılınan cenaze namazıyla toprağa verildi.

Cenaze Törenine Siyasiler ve Sevenleri Akın Etti

Cemal Dönmezer'in cenaze törenine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Alparslan Türkeş’in kızı ve Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş Taş ile İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya’nın da aralarında bulunduğu birçok siyasi isim ve dava arkadaşı katıldı. Tabutu Müsavat Dervişoğlu da omuzladı. Dönmezer, kendisine gösterilen bu büyük vefa ile son yolculuğuna uğurlandı.

Müsavat Dervişoğlu: “Tarihe Mal Olmuş Bir İsim”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zor zamanların zorlu dostu, değerli dava arkadaşımız ve sevgili ağabeyim Cemal Dönmezer'i ebediyete uğurladık. Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bir kişinin cenaze namazı, inandığı davaya hizmet etmiş üç kuşakla birlikte kılınıyorsa o kişi adıyla soyadıyla ve ülküleriyle tarihe mal olmuş demektir. Adın ve davan var, ruhun şad, mekânın cennet olsun Cemal ağabey" ifadelerini kullandı.

Ayyüce Türkeş Taş: “Türk Milliyetçileri’nin Değerli Ağabeyi”

Alparslan Türkeş’in kızı ve Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş Taş da cenaze törenine katılan isimler arasındaydı. Türkeş, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in dava arkadaşı, Türk Milliyetçileri’nin/ülkücülerin değerli ağabeyi Cemal Dönmezer’in cenaze törenine Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu ile beraber katıldık. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Tüm ailesinin ve sevenlerinin sabrı daim olsun” açıklamasında bulundu.

Ali Adnan Kaya: “Büyük Türkçü Cemal Dönmezer’i Son Yolculuğuna Uğurladık”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya da cenaze törenine katıldı. Tören sonrası yaptığı açıklamada, “Cennet Mekan Başbuğ’um Alparslan Türkeş’in yakın çalışma arkadaşı, büyük Türkçü Cemal Dönmezer ağabeyimizi, Genel Başkanım Müsavat Dervişoğlu Bey ve Ayyüce Türkeş Taş hanımefendi ile birlikte son yolculuğuna uğurladık. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Mut'ta yol verme kavgasında aileyi k*tleden kişi tutuklandı

Mersin Mut'ta yol verme kavgasında aileyi k*tleden kişi tutuklandı