Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Türk Milliyetçilerinin Acı Günü Av. Cemal Dönmezer, Antalya'da Hayatını Kaybetti

Türk Milliyetçilerinin Acı Günü Av. Cemal Dönmezer, Antalya'da Hayatını Kaybetti

Türk milliyetçiliği hareketinin tanınmış ismi Cemal Dönmezer, Antalya'da hayatını kaybetti. Dönmezer'in vefatı, büyük üzüntü yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türk Milliyetçilerinin Acı Günü Av. Cemal Dönmezer, Antalya'da Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Cengiz Savaşeri

Hüseyin Nihal Atsız ve Alparslan Türkeş'e yakınlığıyla bilinen Cemal Dönmezer, Antalya'da hayatını kaybetti. Dönmezer, Türk milliyetçiliği hareketine olan katkılarıyla tanınan bir isimdi. Vefat haberi, milliyetçi camiada büyük bir üzüntü yarattı.

Cemal Dönmezer Kimdir?

Cemal Dönmezer, gençlik yıllarından itibaren Türk Milliyetçiliği hareketinin aktif bir üyesi olarak öne çıktı. Nihal Atsız’ın yanında yer alarak milliyetçi düşüncenin öncü isimleriyle birlikte hareket etti. 1970'li ve 1980'li yıllarda aksiyon adamı olarak bilinen Dönmezer, daha sonra Alparslan Türkeş ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarında siyaset yaptı.

Emekli olduktan sonra Antalya’nın Olimpos bölgesine yerleşen Dönmezer, burada hayatına devam etti. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu ve 21 Eylül'de Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır Mahallesi’ndeki Çayalanı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

Akademisyen Bir Aileden Geliyor

Cemal Dönmezer, ünlü hukuk profesörü Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer’in oğluydu. Babasının akademik mirası ve Nihal Atsız ile Alparslan Türkeş'e olan yakınlığı, onun Türk milliyetçiliği içerisindeki güçlü bağlarını pekiştirdi.

Cenaze Töreni

Dönmezer, 21 Eylül'de Kumluca Yazır Mahallesi Çayalanı Camii'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve Türk milliyetçi camiasının önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Lideri Özgür Özel Muğla'da: İktidara Yürüyoruz

CHP Lideri Özgür Özel Muğla'da: İktidara Yürüyoruz