Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Sanat Merkezi Mağduriyetinde İkinci Perde

Antalya Sanat Merkezi Mağduriyetinde İkinci Perde

Antalya'da faaliyet gösteren Antalya Vals Sanat Merkezi’nin kapanmasının ardından 800 müşterinin toplamda 60 milyon liralık icra takibiyle karşı karşıya kaldığını belirten mağdurlar Konyaaltı Kent Meydanı’nda bir araya geldi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Sanat Merkezi Mağduriyetinde İkinci Perde
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya Vals Sanat Merkezi geçtiğimiz aylarda çalışmalarını son verdikten sonra ortaya atılan mağduriyet iddiaları Antalya gündeminden çıkıp Türkiye gündeminde oturmuştu. 13 yıldır farklı kültür sanat alanında ders veren kurs merkezinin kapanmasının ardından son 7 yılda kurs merkezine kayıt yaptırmış tüm kursiyerlere icra takibi başlatıldığını öne süren mağdurlar, yapılan icra takiplerinde 50 bin TL ve 120 bin TL aralığında icra takibi başlatıldığı ifade etmişti. Çocuklarını kültür sanat etkinliklerine dahil etmek isterken mağdur olduklarını belirten 150 kişi 2 Eylül 2024 tarihinde haklarını aramak için Antalya Adliyesi’nde bir araya gelmişti. (TÜKONFED) Tüketici Konfederasyonu Başkanlığı Genel Sekreteri Semih Tömen’in katılımıyla sanat merkezi mağdurları Konyaaltı Kent Meydanı’nda bir kez daha konuştu.


CAZİP DOLANDIRICILIK KAMPANYALARI
 

Mağdurların katılımıyla gerçekleşen basın açıklaması metnini okuyan ve aynı zamanda sanat merkezi mağdurlarından olan Uğur Yağmur, Antalya Vals Sanat Merkezi’nin 2024 yılının başında, devam eden tüm kursiyerlerine cazip kampanyalar sunarak yıllık ücretleri toplu şekilde tahsil ettiğini ve Mayıs ayında faaliyetlerine son verip ortadan kaybolduğunu söyledi. Merkezin kapandıktan hemen sonra son 7 yıl içinde kayıt yaptırmış tüm eski kursiyerlerine yönelik icra takibi başlattığını dile getiren Uğur Yağmur, ¨İcra takibi başlatılan kişiler arasında, 5 yıl önce sadece bir deneme dersi almış bireyden, çocuklarının kurs ücretlerini yeni 2 yıllık peşin ödemiş alacaklı veliye kadar birçok mağdur bulunmaktadır. Önceden organize olarak yapıldığı anlaşılan bu uygulama, mağduriyet yaşayan ailelerin sayısını giderek artırmış ve büyük bir adaletsizlik duygusu yaratmıştı¨ diyerek mağdur olduklarını belirtti.
 

DOLANDIRILDIĞIDNAN HABERSİZ OLANLAR VAR
 

800’den fazla kişinin mağdur olduğunu ve birçok kişinin mağduriyetlerinden haberdar olmadığını kaydeden Uğur Yağmur, ¨Mağdur aileler olarak bir araya geldik ve hukuki mücadelemizi başlatmış ve mağdurlar olarak suç duyurusunda bulunmuştuk. Mağdur edilen kursiyerlerin sayısının 800’den fazla olduğu tahmin edilmektedir. Şu anda mağdurlar olarak oluşturduğumuz WhatsApp grubunda 250’den fazla kişi bulunmaktadır ve halen daha bu durumdan haberdar olmayan birçok mağdur olduğunu biliyoruz. Bu yüzden biz de ayrıca tedbirlerin alınmasını talep etmişik, Eğer icralar durdurulmuş olsaydı, birçok mağdur bu süreçten korunabilirdi. Nitekim haklı çıktık; ve yapılan birçok usulsüz tebligat nedeniyle aramıza son katılan mağdurlar, bankalarına haciz geldiğinde durumdan haberdar oldular¨ dedi.

YENİ MAĞDURLAR YARATIYORLAR
 

Amaçlarının Vals Sanat Merkezi gibi kurumların mağduriyet yaratacak uygulamalardan uzak durmalarını sağlamak ve benzer durumların bir daha yaşanmaması olduğu yönde açıklama yapan Uğur yağmur, ¨Adaletin tecelli etmesi, yalnızca biz mağdurlar için değil, toplumsal güvenin korunması açısından da büyük önem taşımaktadır. Şu anda aramızda, Antalya'ya daha önce hiç gitmemiş olmasına rağmen, Antalya Vals A.Ş. tarafından icra başlatılmış mağdur arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bunun nedeni, İstanbul Vals A.Ş.’ye yaptırdığı kayıt formunda çift kaşe bulunmasıdır. Şu anda Antalya Vals A.Ş.’deki yetkili kişi, İstanbul Vals A.Ş. adı altında İstanbul'da faaliyetlerine devam ederek yeni mağdurlar yaratmaktadır. Bu nedenle biz mağdurlar olarak, adaletin yerini bulması için, tüm ilgili Vals Sanat Merkezi kurumları altında haksız kazanç elde etmeye yönelik yapılan tüm bu sahtekarlıkların durdurulmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ismini ve güvenirliğini kullanarak yapılan bu işlemlere karşı gerekli hukuki adımların atılmasını, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Acilen daha fazla mağdur olmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Haksız yere mağdur edilen kursiyer ve velilerin zararlarının tazmin edilmesini bekliyoruz. Adaletin tecelli etmesi, yalnızca biz mağdurlar için değil, toplumsal güvenin korunması açısından da büyük önem taşıdığını düşünüyoruz¨ şeklinde açıklamasını noktaladı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca Atatürk Stadyumu Tamamlandı! Hasret Bitti!

Kumluca Atatürk Stadyumu Tamamlandı! Hasret Bitti!