Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Kiracılar TÜİK'e Dava Açmaya Hazırlanıyor! "Barınma Hakkımızı Savunacağız"

Kiracılar TÜİK'e Dava Açmaya Hazırlanıyor! "Barınma Hakkımızı Savunacağız"

Kiracılar Dayanışması Platformu Kozaklı Komşu Evi’nde ‘Barınma Temel Haktır’ başlıklı toplantı yaptı. Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucu Başkanı Cengiz Kul, enflasyon değerleri ile oynayan Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) dava açacaklarını ifade etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kiracılar TÜİK'e Dava Açmaya Hazırlanıyor! "Barınma Hakkımızı Savunacağız"
MUHABİR: Arda Kır

Başta Antalya olmak üzere son yıllarda artan kira fiyatları maaşları geçti. Birçok kiracı, kiralarını ödemekte zorlanırken, ev sahibi tarafından evden atılan kiracıların sayısı da gittikçe artıyor. Asgari ücret ile 4 kişilik bir ailenin barınabileceği bir evin kirasını ödemek imkansız hale gelirken Kiracılar Dayanışması Platformu sorunun çözümünü masaya yatırdı. 


“TÜİK’İN FİYATLARI GERÇEK FİYATLARIN 4’TE 1’İ KADAR”

21 Eylül 2024 Cumartesi akşamı Muratpaşa ilçesindeki Kozaklı Komşu Evi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu Başkanı Cengiz Kul, “Barınma konusunda ne muhalefet ne iktidar bu soruna çözüm yoluyla yaklaşmamaktadır. Kiracıların da sorunları gittikçe artmaktadır. TÜİK’in görevi ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesini gerekli istatistiklerin üretilmesini ve yayımlanmasını yapmaktır. TÜİK görevinin aksine yanlış bilgi vererek insanları daha da derin bir çıkmaza sürüklüyor. TÜİK’e göre Temmuz ayında ev kiraları 6 bin TL bile değilken gerçek hayatta ev kiraları 15 bin TL’nin üzerindedir. TÜİK’e göre her şeyin fiyatı güncel tutarın 4’te 1’i kadar. Bu yüzden TÜİK’e Kiracılar Dayanışması Platformu olarak halkımız adına dava açma yoluna gidiyoruz” diyerek TÜİK’e dava açacaklarını ifade etti.


“LÜKS HARCAMALAR YERİNE DAR GELİRLİYE BÜTÇE AYIRIN”

Cengiz Kul, “Sayın Cumhurbaşkanı yaptığınız bir mitingde fırsatçıların ‘ümüğünü sıkacağız’ demiştiniz. Aksine fırsatçılar biz vatandaşların bırak ümüğünü sıkmayı barınma hakkımız geçim derdi derken bizleri bitirecek noktaya gelindi. Dış ülkelere yapılan yardımların Türk halkına verilmesini talep ediyoruz.  Saraylar artık kapatılsın ısıtıyoruz. Birden fazla maaşlar tek maaşa düşürülsün. Lüks ve gösterişli davetler kaldırılsın bunlara harcanacak bütçeyle dar gelirli vatandasın bir yarası sarılsın” ifadelerini kullandı.


“DAR GELİRLİYE YÜKLENEN YÜK ARTTI”

Cengiz Kul, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gerek sosyal medyalarda gerek basın açıklamalarında halkın sorunları ile dalga geçip duruyor. Kiralar düştü dediniz algı yarattınız. Önlem dediniz ama hiçbiri gerçeği yansıtmadı. Enflasyon adı altında dar gelirli vatandaşa yüklediğiniz yükü hafifletmek yerine resmen daha da yüklendiniz. Enflasyonu düşürmek için dar gelirli vatandaşa zulüm ederken aldığınız maaşlardan feragat edebilirdiniz” diye konuştu.


HER 100 KİŞİDEN 27’Sİ KİRACI

Cengiz Kul, “Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için canla başla çalışacağız. dedi sayın Yılmaz Tunç, ülkemiz de son verilere göre kiracı sayısının 23 milyona ulaştığını, 100 kişiden yaklaşık 27 kişinin kiracı konumunda olduğunu biliyoruz. Kira zamlarına yüzde 25 sınırı var iken hak arayan kiracılar ev sahipleri tarafından mahkemelik oldu. Adalet Mülkün Temelidir diyerek sizleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kemer'de mahkemeden satılık 400 m² arsa

Antalya Kemer'de mahkemeden satılık 400 m² arsa