Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Antalya AKP'den İsrail Filistin açıklaması

Antalya AKP'den İsrail Filistin açıklaması

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 700'ü aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya AKP'den İsrail Filistin açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail, 10 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar başlattı. Saldırılarda, çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700'ü aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Türkiye, İsrail'in saldırılarını kınadı ve sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmadığını açıkladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası toplumu, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet etti.

Erdoğan, "Sivil yerleşimleri hedef almak savaş ahlakına uymaz. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın" dedi.

Gazze'de insani kriz büyüyor

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir.

Uluslararası toplum, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çabalarını artırması çağrısında bulunuyor.

Bölgede etkili tüm aktörler sorumluluk alsın

Türkiye, bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırdı. Türkiye, "Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nijerya'nın Adamawa eyaletinde sel: 33 ölü

Nijerya'nın Adamawa eyaletinde sel: 33 ölü