Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Mersin'de Kültürel Farkındalık İçin 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' Oluşturuldu

Mersin'de Kültürel Farkındalık İçin 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' Oluşturuldu

Mersin'de kültürel farkındalığı artırmak için oluşturulan 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' ilk gösterisini gerçekleştirdi. Etkinlik, Mersinli sanatseverlerden tam not alırken, katılımcılar şehirdeki birlik ve beraberliğin güzel bir sembolü olarak değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Kültürel Farkındalık İçin 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' Oluşturuldu
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) tarafından düzenlenen etkinliklerle Mersinlilerin kültür ve sanatla bütünleşmesini sağlayarak kültürel farkındalık oluşturuluyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen iş birliğiyle 'Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu' kuruldu.

İlk Gösteri Yenişehir Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda Gerçekleşti

Koroda, 37 sivil toplum kuruluşunu temsilen 61 korist yer alıyor. Koro, ilk performansını Yenişehir Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Koro şefliğini Mersin Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Deniz Demirel yaparken, metin yazarlığı ve sunumu Baha Sadık Akıner üstlendi. İlk gösterimde, 'Mersin Marşı', 'Yemen Türküsü', 'Drama Köprüsü', 'Vardar Ovası', 'Deriko', 'Hayat Bayram Olsa' gibi sevilen parçalar seslendirildi. Etkinlik, zaman zaman sanatseverlerin eşlik ettiği ve dinleyicilerden tam not aldı.

A W139059 02

Kültürel Bir Faaliyet Olarak Değerlendirme

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Koro Şefi Duygu Deniz Demirel'e plaketini takdim ederken yaptığı konuşmada, "Muhteşem bir koro izledik. Sivil Toplumun Sesi Çok Sesli Korosu, bizim için çok değerli bir çalışma. Bu işe büyük bir heyecanla başladık ve doğru bir adım attığımızı görüyoruz" dedi.

Korunun Kentteki Önemi ve Anlamı

Mersin’in zengin ve renkli bir şehir olduğunu belirten Özdülger, "Mersin, büyük güzellikleri barındıran ve insanların birbirleriyle kardeşçe, barış içinde yaşadığı bir şehir" ifadelerini kullandı. Koronun, kentteki birlik ve beraberliğin bir simgesi olduğuna vurgu yaptı. Özdülger, "Çok sesli müzik, çok sesli düşünmeyi gerektirir. 30'dan fazla sivil toplum kuruluşunun bu güzel koroyu oluşturması; çok sesli müziğin akademik, müzikal ve sosyolojik anlamda en iyi göstergesi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

A W139059 03

Katılımcıların Memnuniyeti ve Yorumları

Konsere katılan vatandaşlardan Hayriye Kar, "Çok güzel bir konser dinlediklerini" belirterek, "Şehrimizi çok güzel anlatıyorlar" dedi. Katılımcılardan Hatice Kaya ise "Konserin çok güzel geçtiğini" ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kaya, "Ben bu tür etkinlikleri sürekli takip ediyorum. Vahap Başkan’ın yaptığı etkinliklerden çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2014 model Volvo marka otomobil

İcradan satılık 2014 model Volvo marka otomobil