Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mekansız Tiyatro Projesi Düzce'de Başladı! Köyler Tiyatro ile Buluştu

Mekansız Tiyatro Projesi Düzce'de Başladı! Köyler Tiyatro ile Buluştu

Düzce'de başlatılan Mekansız Tiyatro projesi, köy okullarına tiyatro keyfini ulaştırmayı hedefliyor İlk durak Aydınpınar köyünde okul bahçesinde tiyatro izledi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mekansız Tiyatro Projesi Düzce'de Başladı!  Köyler Tiyatro ile Buluştu
KAYNAK: İHA

Düzce’de, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilen Mekansız Tiyatro projesi, köy okullarına sanat götürmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında, taşınabilir bir tiyatro aracı ile 10 farklı köy okuluna gidilerek öğrencilere tiyatro gösterileri sunulacak. Proje, köy çocuklarını sanatla tanıştırmak ve kültürel etkinliklere erişimlerini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Aydınpınar Köyü’nde İlk Gösterim

Projenin ilk durağı olan Aydınpınar köyünde, yüzlerce öğrenci okul bahçesinde bir araya geldi. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve birçok kurumun destek verdiği etkinlikte, çocuklar tiyatro ile buluşmanın heyecanını yaşadı. Mekansız Tiyatro aracı, okul bahçesine kurulurken öğrenciler, tiyatro sahnesiyle buluşarak sanatla dolu bir gün geçirdi.

“Bu Projeye Desteği İçişleri Bakanlığımız Verdi”

Düzce Valisi Selçuk Aslan, etkinlikte öğrencilerle birlikte oyunlar oynadıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün burada iki değerli sanatçımız sizlerle birlikte. Sahnede onların performansını izlerken sizlerin ne kadar eğlendiğini gördüm. Bu projenin hayata geçmesinde en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi. Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği de büyük bir çaba göstererek projeyi sundu ve hayata geçirdi. Bizler de Düzce’deki kurumlar olarak bu projeye destek verdik. Köylerdeki çocuklarımızın tiyatro ile buluşması için yoğun bir emek harcandı. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki geldiler."

Öğrenciler İçin Eğlenceli Etkinlikler Düzenlendi

Mekansız Tiyatro projesi kapsamında sadece tiyatro gösterileri değil, çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri tarafından organize edilen oyunlarla öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Düzce Sağlık Müdürlüğü tarafından diş taraması yapıldı ve öğrencilere diş fırçası dağıtıldı. Ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü ile öğrenciler birlikte çilek fidesi dikti. Tüm bu etkinliklerin ardından sahnelenen tiyatro gösterisi, çocuklardan büyük alkış aldı.

Ünlü İsimler Sahne Aldı

Projenin ilk gösterisinde, sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Nurullah Çelebi ve Türkiye’nin en iyi vantriloğu olarak bilinen Volkan Yürük sahne aldı. İkilinin birlikte sahnelediği gösteri, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Performansları ile çocukları güldüren ve eğlendiren sanatçılar, aynı zamanda düşündürücü mesajlar da verdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da polis memuru kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Antalya'da polis memuru kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti