Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Bakan Mehmet Nuri Ersoy Tutkulu İki Yürek Sergisinde!

Bakan Mehmet Nuri Ersoy Tutkulu İki Yürek Sergisinde!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun eserlerini sergileyen ‘Tutkulu İki Yürek’ sergisini ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Mehmet Nuri Ersoy Tutkulu İki Yürek Sergisinde!
KAYNAK: İHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da açılan ‘Tutkulu İki Yürek’ sergisini ziyaret etti. 18 Eylül'de hayatını kaybeden ressam Mustafa Ayaz'ın adını taşıyan müzede gerçekleşen bu sergi, Türk resim sanatının önemli isimleri Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu’nun eserlerini bir araya getiriyor. Bakan Ersoy’a ziyaret sırasında serginin küratörü Siret Uyanık eşlik etti.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Ölüm Yıl Dönümünde Özel Sergi

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 49’uncu ölüm yıl dönümüne denk gelen sergi, Eyüboğlu ailesinin sanata olan katkılarını gözler önüne seriyor. Eyüboğlu'nun sanatsal mirasını yaşatmayı hedefleyen bu sergide, sanatseverler 30 Eren Eyüboğlu ve 49 Bedri Rahmi Eyüboğlu eserini görme şansı buluyor. Bu özel koleksiyon, sanatseverlere Türk resim sanatının tarihine tanıklık etme imkânı sunuyor.

“Sanatçının Mirası Gelecek Nesillere Işık Tutacak”

Sergi ziyaretinin ardından, Bakan Ersoy, Mustafa Ayaz'ın anı defterini imzalayarak duygularını paylaştı. Ersoy, deftere şu ifadeleri yazdı: “Bu çatı; eserleri, verdiği ilham, açtığı yol ve yetiştirdiği insanlarla Çağdaş Türk Resim Sanatının dünü kadar yarınlarına da izini ve ismini nakşeden bir büyük ustanın, bir öncünün ve öğretmenin derin hatırasını barındırmakta. Merhum Mustafa Ayaz'ı saygıyla anarken, büyük ustanın mirasının sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ruhu şad olsun.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da Otluk ve Çalılık Alanda Çıkan Yangın Ter Döktürdü

Gazipaşa’da Otluk ve Çalılık Alanda Çıkan Yangın Ter Döktürdü