Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Türk-İş'ten çıkış! Asgari Ücrette bu rakam teklif edilirse rest çekiyoruz

Türk-İş'ten çıkış! Asgari Ücrette bu rakam teklif edilirse rest çekiyoruz

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinden önce rest çekti. Açlık sınırının 14 bin TL olarak teklif edilmesi durumunda masadan kalkacaklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk-İş'ten çıkış! Asgari Ücrette bu rakam teklif edilirse rest çekiyoruz
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, 2024 yılında asgari ücretle ilgili beklentiler ve gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleşeceğini ve yıl sonuna kadar sürecek görüşmelerde yeni asgari ücretin belirleneceğini duyurdu.

Atalay, toplantı öncesinde yaptığı kritik açıklamalarda, açlık sınırının 14 bin TL civarında hesaplandığı bir durumda hükümetin masaya getirmesi halinde masadan kalkacaklarını belirtti. Ayrıca, hükümetin öne sürdüğü yüzde 25 artışı ifade eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti kabul etmeyeceklerini vurguladı. Atalay, kesin rakamı belirtmekten kaçındıklarını, hükümetin teklifini görmelerinin ardından tavrın belirleneceğini ifade etti.

Asgari ücrete bir yıl boyunca artış yapılmaması durumunda, yıl sonuna kadar geçim sağlayacak bir artışın olması gerektiğini söyleyen Atalay, Başkanlar Kurulu'na teklifi getirip orada kararlarını vereceklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücrete yılda bir sefer zam yapılacağını ve temmuz ayında ara zam yapılmayacağını ifade etti. Bakan Işıkhan, yönetmeliklerine göre tek bir zam yapılacağını belirtirken, geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla asgari ücrete ikinci bir zam yapıldığını hatırlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğrencilere çığlık attıran yıkım! İnceleme başlatıldı

Öğrencilere çığlık attıran yıkım! İnceleme başlatıldı