Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Ülkelerini terk eden Lübnanlılar, Türkiye'ye geliyor

Ülkelerini terk eden Lübnanlılar, Türkiye'ye geliyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının artmasıyla birlikte, ülkelerini terk eden Lübnanlılar Türkiye'ye gelmeye başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ülkelerini terk eden Lübnanlılar, Türkiye'ye geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları ve güneyde başlattığı kara operasyonları, Beyrut’taki halkı büyük bir güvenlik endişesine sürükledi. Yüzlerce kişi ülkelerini terk etmek zorunda kalırken, Middle East Airlines ile İstanbul’a uçanların sayısında ciddi bir artış yaşandı. Havayolu şirketinin internet sitesinde, Beyrut’tan İstanbul’a olan tüm uçuşların pazartesi günü tamamen dolduğu belirtildi.

Havayolları uçuşları askıya aldı

İsrail’in saldırılarının yoğunlaşması sonucu, 14 havayolu şirketi Beyrut uçuşlarını askıya almak zorunda kaldı. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları, karşılıklı Beyrut seferlerini iptal etti. THY, 6 Ekim’e kadar tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Bu arada, Middle East Airlines, Lübnan’dan Türkiye’ye olan yüksek talebi karşılayabilmek için ek seferler düzenlemeye başladı.

Beyrut'tan kaçış

Reuters haber ajansına konuşan Beyrut sakini Aref Arhad, pazartesi günü İstanbul’a ulaştığını belirterek, "Lübnan’da durum gerçekten kötü. Savaş hızla yayılıyor ve Beyrut’ta bombalamalar artıyor. Bütün gece boyunca uçak seslerini duyuyoruz," dedi. Arhad, durumun düzelmesi halinde birkaç gün içinde geri dönmeyi umduğunu ekledi.

Benzer şekilde, Lübnanlı gazeteci Lina Diab, yaşadığı bölgenin henüz güvenli olduğunu ancak tedbir amaçlı İstanbul’a geldiğini ifade etti. "Stres yaşamak istemiyoruz, bu yüzden bir süre burada kalıp gelişmeleri izlemeyi tercih ettim," diyen Diab, valizini beklerken İstanbul Havalimanı’nda konuştu. Diab, "Umarım yakında Lübnan’a geri döneriz," diye ekledi.

İsrail’in saldırıları sürüyor

İsrail, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarını hedef alan saldırılarla Bekaa Vadisi ve başkent Beyrut’un güney banliyölerinde yoğun bir bombardıman düzenledi. Yaklaşık iki haftadır süren bu saldırılar, 1000’den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Pazartesi günü ise İsrail ordusu, ilk kez Beyrut’un merkezini hedef aldı.

Lübnan'da Neler Oluyor? 

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Lübnan’a yönelik ardışık hava saldırıları düzenlemeye başladı. Geçtiğimiz üç gün boyunca Lübnan’ın farklı bölgelerini hedef alan saldırılarla birlikte, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah’a karşı yeni bir savaş aşamasının yakında başlayacağını açıkladı. Dün gece itibarıyla İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde geniş çaplı bir kara harekatı başlattı.

110 binden fazla Lübnanlı yerinden edildi

Son 12 ayda İsrail, güney Lübnan’ı hava ve topçu saldırılarıyla hedef alarak 110 binden fazla insanın evlerini terk etmesine neden oldu. Son saldırılar ise bölgedeki insani krizi derinleştirirken, Lübnan’ın birçok kentinde yoğun çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'ın RFS Maçını Hakem Filip Glova Yönetecek

Galatasaray'ın RFS Maçını Hakem Filip Glova Yönetecek