Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cem Garipoğlu’nun mezarı başında polis nöbet tutuyor

Cem Garipoğlu’nun mezarı başında polis nöbet tutuyor

3 Ekim’de açılması planlanan Cem Garipoğlu’nun mezarıyla ilgili güvenlik tedbirleri artırıldı. Karacaahmet Mezarlığı'nda polis ekipleri nöbet tutuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim’de açılması kararı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 2009 yılında Münevver Karabulut'u vahşice katleden Garipoğlu, 2014 yılında kaldığı cezaevi hücresinde ölü bulunmuştu. Ancak, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili iddialar, yıllardır tartışılmaya devam ediyor.

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılıyor

Karabulut ailesi, bu şüpheler doğrultusunda avukatları aracılığıyla fethi kabir talebinde bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilen talep üzerine, Cem Garipoğlu’nun Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabrinin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de açılmasına karar verildi. Mezar açıldığında, cesetten alınacak kemik örnekleri ile kimlik tespiti yapılacak.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Mezarın açılması kararı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Polis ekipleri, mezarlık çevresinde güvenliği sağlamak amacıyla nöbet tutuyor. Özellikle mezar açma işleminin yapılacağı gün olası olaylara karşı güvenlik güçlerinin hazır bulunacağı ifade ediliyor.

Münevver Karabulut Olayı Nedir?

Münevver Karabulut, lise öğrencisi olarak 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi. Karabulut’un parçalanmış cansız bedeni, İstanbul’da bir çöp konteynerinde bulunarak Türkiye gündemini sarstı. Olay, toplumda büyük tepki ve infial yarattı. Karabulut’un öldürülmesi, kadına yönelik şiddetin simgelerinden biri haline geldi.


Cem Garipoğlu’nun Kaçışı ve Yakalanma Süreci

Cinayetin ardından Cem Garipoğlu, 197 gün boyunca firari olarak arandı. Garipoğlu’nun teslim olana kadar geçen bu süre boyunca polis, geniş çaplı bir soruşturma yürüttü. Cem Garipoğlu, 197 günün sonunda teslim olma kararı aldı ve yargılama süreci başladı. 18 Kasım 2011 tarihinde mahkeme, Garipoğlu'nun müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Cem Garipoğlu Kimdir, Öldü Mü?

Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldığı hücrede kendini asarak intihar etti. İntiharı sonrası, Münevver Karabulut’un ailesi ve kamuoyunda çeşitli şüpheler dile getirildi. Karabulut ailesi, Garipoğlu’nun gerçekten öldüğüne dair ciddi kuşkulara sahip olduklarını belirterek mezarının açılmasını talep etti.


Avukat Rezan Epözdemir'den açıklama

Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, gelişmelerle ilgili açıklama yaparak, bu süreci yıllardır takip ettiklerini belirtti. Epözdemir, Münevver Karabulut cinayetinin Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda toplumsal farkındalık yarattığını ve emsal teşkil eden bir dava olduğunu vurguladı. Mezar açma kararının, özellikle halk arasında büyük merak uyandıran bir muammanın giderilmesine yardımcı olacağını ifade etti.


"Hukuki süreç etkili bir şekilde işledi"

Epözdemir, Karabulut ailesinin, özellikle son iki yıldır Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için etkili bir hukuki süreç başlattığını belirtti. Bu çabalar sonucunda Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebi kabul etti ve Karacabey Mezarlığı'nda fethi kabir işleminin yapılması için talimat verdi. Epözdemir, yıllardır üniversitelerde, panellerde, seminerlerde ve sosyal medyada sıkça dile getirilen bu sorunun nihayet çözüme kavuşacağını söyledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taklit ve tağşiş yapan firmalar anlık görülebilecek

Taklit ve tağşiş yapan firmalar anlık görülebilecek