Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Seçim heyecanı başladı

Seçim heyecanı başladı

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler için siyasi partiler dün saat 17.00 itibari ile milletvekili listelerini YSK’ya teslim etti. 28’inci dönem milletvekili seçimlerinde 17 milletvekili çıkaracak Antalya’da ise partilerin milletvekili adayları kesinleşti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seçim heyecanı başladı

Antalya’da 109 aday adayı bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) geçen seçime göre milletvekili aday adaylığı başvurularından daha yüksek bir başvuru oranı yakaladı. 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı isteyen CHP’nin Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip beşinci ilinde 84 yıl sonra ilk defa kadın milletvekili çıkarması bekleniyor. Kadınların mecliste çoğunluğunun artması bir çok STK ve kadın hareketlerinin ‘Mecliste eşit temsil’ adı altında yaptığı çalışmaların etkisi ile büyüyen bir yönelim haline gelerek listeye etki etti. Geçtiğimiz dönem Antalya’da 5 milletvekili çıkaran CHP’nin bu seçimde, Türkiye’nin geldiği ekonomik sorunlar sebebi ile Antalya’da oyunun artarak birinci parti olduğunu aktaran yöneticiler tüm Türkiye’ye bahar gelmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Antalya’da birinci sıra adayı olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Fahri Konsolosu Sururui Çorabatır oldu. Listede CHP’nin 27’nci dönem milletvekillerinden sadece Cavit Arı kendisine yer buldu. Üçüncü sırada ise Manavgat ilçe başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Aliye Coşar yer aldı. Millet İttifakı’nda Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye ise CHP listesinden kontenjan ayrılarak seçime CHP listelerinden girecek. Antalya’da ise CHP’nin 4’üncü sırasında Gelecek Partisi’nden Serap Yazıcı’ya yer verilirken Saadet Partisi’nden Şerafettin Kılıç ise 5’inci sırada yer aldı. Antalya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası eski başkanı Mustafa Erdem ise 6’ıncı sırada yer buldu. 7’nci ve 8’inci sırada ise sırasıyla Murat Özçelik ve Ercüment Taşdemir listeye girdi.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

CHP’nin Antalya milletvekili adayları listesi şu şekilde: Sururi, Çorabatı, Cavit Arı, Aliye Coşar, Serap Yazıcı Özbudun, Şerafettin Kılıç, Mustafa Erdem, Murat Özçelik, Hasan Ercüment Taşdemir, Nilüfer Deveci, Vahap Tuncer, Sibel Gezen, Ramiz Atahan, Emrah Yurtlak, Zeliha Milli, Hatice Kübra Turan, Müge Gezginci Ünsal, Mehmet Gök.

1 Sururi Çorabatır8 Murat Özçelik7 Ercüment Taşdemir6 Mustafa Erdem5 Şerafettin Kılıç3 Aliye Coşar4 Serap yazıcı2 Cavit Arı

Geçtiğimiz hafta birçok ilde temayül yoklamasına giden İYİ Parti Antalya’daki yoklamada, Aykut Kaya 3319, Ali Adnan Kaya, 2929, Mehmet Başaran 2901, İlhami Okudan, 2865 oy almıştı. Temayül yoklaması sonrası az çok kesinlik kazanan İYİ Parti listesine genel sekreter Uğur Poyraz’da dahil edildi. Antalya’dan 1’inci sıra milletvekili olan Poyraz’ın ardından temayül yoklamasında en çok oy alan Aykut Kaya 2’nci sıradan, temayül yoklamasına 2’inci olan Ali Adnan Kaya ise 3’üncü sıradan milletvekili adayı oldu. 2018 seçimlerinde 3 milletvekili çıkaran İYİ Parti, Antalya’da yapılan son değerlendirmelere göre oy potansiyelini arttırdığı saptandı. Özellikle Antalya’nın Kepez ilçesinden gelen bilgilere göre İYİ Parti’ye çok yoğun yönelim olduğu aktarıldı. Yöneticilere göre İYİ Parti Antalya’da geçen seçimden daha fazla milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor.

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Uğur Poyraz, Aykut Kaya, Ali Adnan Kaya, Ayşen Kurt, Serkan Tetik, İlhami Okudan, Mehmet Başaran, Nesrin Ünal, Musa Ertuğan, Mesut Yılmaz, Durmuş Kaplan, Arif Kocabıyık, Başak Karataş, Durmuş Ali Arslan, Neşe  Toker, Levent Özdemir, Hatice Avcı.

9 musa ertugan1 Uğur poyraz6 ilhami okudan7 Mehmet başaran8 nesrin ünal4 Ayşen Kurt2 Aykut kaya3 Ali adnan kaya

AKP’de ise açıklanan listede sürpriz olmadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yine Antalya’dan 1. Sırada gösterilirken, Mustafa Köse 28’inci dönem ile birlikte 4’üncü dönemine hazırlanırken, Sena Nur Çelik ise bu sefer Antalya’dan değil, İstanbul 2’nci bölgeden aday olarak listeye girdi. Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de kulislerde ismi geçmesine rağmen Türel listede yer bulamadı.

AKP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş, Kuddusi Müftüoğlu, İzzettin Sultanyar, Tülay Beşkonak Özçay, Yusuf Mayıslar, Betül Demirok, Rüştü Peker, Ferah Nur Ünal, Özcan Yıldırım, Mehmet Uysal, Yahya Turgut, İbrahim Bayuk.

6- Etem Taş Dek 14- Kemal Çelik5- Atay Uslu3- Tuba Vural Dek. 2- Mustafa Köse Dek 1 mevlüt çavuşoğlu

2018 seçimlerinde Antalya’dan 1 milletvekili çıkarabilen MHP’de ise 1’inci sıra değişmedi. Aktif olarak milletvekilliğini sürdüren Abdurrahman Başkan yine 1’inci sırada listede yer aldı.

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun, Mustafa Aksoy, Yusuf Kelleli, Ferhat Sarıbek, İlknur Fidan, Oğuzhan Çelik, Yavuz Çağlar, Serkan Öztürk, Ali Çetin, Hayati Peker, Esmaye Özörmenoğlu, İdris Özcan, Ahmet Ali Coşkun, Mehmet Ali Yalçın, Mustafa Doruatlı, Kutluhan Tozoğlu.

ZAFER PARTİSİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Kemal Karabağ, Yaşar Kökçe, Volkan Yurtman, Vollan, Çalışkan, Tuba Evliyaoğlu, Yusuf İşler, Emrah Kurhan, Orkun Kutalmış Filiz, Mustafa Ceylan, vahit Tecel, kerem Didinç, Behçet Donduran, Sefa İşlek, Serdar Alp Öztürk, Nazmi Acan, Meliha Yurtman, Ali Songül.

YEŞİL SOL PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakkı Saruhan Oluç, Canan Çalağan, Muhsin    Taşar, Zöhre Tedik, Erbakan Tağ, Hülya    Hasbay, Selami    Özyaşar, Nigar  Durmuş, Fırat Eren, Neriman Bakır, Hasan Doğan, Hülya    Aktaş Uşma, Kamile Yılmaz, Mahir Doğan, Nefise Oğuz, Serdar Köşkeroğlu

TİP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yunus Başaran, Barış Atay Mengüllüoğlu, Emire Ulutaş, Tuncay Koç, Emine Büyüknohutçu, Ayşe Bilge Kalın, Ezgi Altınkurt Sağlık, Kerim Uğur, Gülizar Kocadağ, Hasan Girginel, Ayfer Güneşhan, Ahmet Elataş, Betül Ürküten, Gamze Pelin Demircan, Bilge Erk, Leyla Çelebi, Mehmet Utkan Çobanoğlu

MEMLEKET PARTİSİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mevlüt Dudu, Mustafa Kavasoğlu, Hasan Yalçın, Turgut Okur, Emre Ergin, Serdar Güzel, Tayfun Aydoğmuş, Şefika Aygüneş, Dilek Diker, Hasan Buğra Meyvecioğlu, Emine Kandil, Mustafa Haydar Demirok, Bahri Kendir, Mısra Denli, Selami Özbardakçı, Mustafa Demir, Murat Demircan

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Biz bu ülkenin hükümetinden hiçbir fayda görmedik"

“Biz bu ülkenin hükümetinden hiçbir fayda görmedik"