Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Sinan Ateş Davası Sürüyor: Aile Üyelerinden Açıklamalar

Sinan Ateş Davası Sürüyor: Aile Üyelerinden Açıklamalar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş, Ankara’da görülen davanın duruşmasında adalet arayışlarını dile getirdi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinan Ateş Davası Sürüyor: Aile Üyelerinden Açıklamalar
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş, Ankara’da görülen davanın duruşmasında adalet arayışlarını dile getirdi.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Ateş’in öldürülmesi, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdı. Olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında, 12’si tutuklu toplam 22 sanık hakkında dava açıldı. Dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülmeye devam ediyor.

Duruşmada Duygusal Anlar yaşandı

Duruşmada, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş, yaşadıkları acıyı ve adalet arayışlarını dile getirdi. Saniye Ateş, “Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Cenabı Allah’a havale ediyorum bunları. Benim oğlumun katilleri dışarıda. Bunlar para için yaptılar bunu,” ifadeleriyle duygusal anlar yaşadı. Saniye Ateş, oğlunun ölümünden bu yana yaşadığı sıkıntılara vurgu yaparak, "Beni en çok acıtan şey, benim oğluma vurulan kurşunlardan çok, bunların dışarıda olmasına sessiz kalmak," dedi.

Abla Selma Ateş’in İtiraz etti

Ablası Selma Ateş ise, "Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede, ortaya çıksın. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın davaya girmesini istiyoruz," diyerek, üst düzey kişilerin davada yer almasının gerekliliğini vurguladı. Selma Ateş, "Başka Sinan Ateşler öldürülmesin. Gerçek suçlular cezasını çekmek zorunda," şeklinde ekledi.

Mahkeme Başında Gerginlik yaşandı

Saniye Ateş’in konuşması sırasında, salonda bir kişinin "Amin" demesi üzerine mahkeme başkanı, o kişiyi dışarı çıkarttırdı. Bu durum, salonda gergin anların yaşanmasına neden oldu. Duruşmanın ilerleyen bölümlerinde Ayşe Ateş, adaletin sağlanması için gerekenin yapılmasını talep etti. “Devletimizin ayakta kalması, milletimizin birlik ve barışı için adaletin tecellisi her şeyden önemlidir,” dedi.

"Başka Sinanlar ölmesin"

Sinan Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin, mahkemeye sundukları tevsii tahkikat taleplerinin reddedilmesine karşı çıkarken, "Ankara’nın ortasında organize bir şekilde Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden 1 yıl 9 ay geçti. Başka Sinanlar ölmesin diye adalet arayışına başladık," dedi. Şahin, yargılamanın eksik olduğunu ve suçluların cesaretlendirileceğini belirtti.

Diğer bir avukat Onur Altundaş, “Bu yargılama öyle bir sonuçlanmalıdır ki bir daha kimse başkentin ortasında birini öldürmeye cesaret edemesin, tetikçiyi kaçırmaya cesaret edemesin. Kimse katili saklamaya cesaret edememeli,” diyerek davanın önemine vurgu yaptı.

Duruşmaya saat 14.00’a kadar ara verildi

Duruşmaya saat 14.00’a kadar ara verildi. Aile üyeleri ve avukatlar, Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Köprüçay'a girdi bir daha bulunamadı! 1,5 aydır haber yok!

Manavgat'ta Köprüçay'a girdi bir daha bulunamadı! 1,5 aydır haber yok!