Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Galip Ensarioğlu’nun dolandırıcılıktan tutuklanan damadına jet tahliye

Galip Ensarioğlu’nun dolandırıcılıktan tutuklanan damadına jet tahliye

İstanbul’da 30 milyon liralık kripto para operasyonunda AKP'li Galip Ensarioğlu’nun damadı Mutlu Akbulut da gözaltına alınmıştı, jet hızıyla serbest bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Galip Ensarioğlu’nun dolandırıcılıktan tutuklanan damadına jet tahliye
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, bilişim sistemlerine müdahale ederek 30 milyon liralık kripto para dolandırıcılığı yapan bir çete yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun damadı Mutlu Akbulut’un da olduğu ortaya çıktı. Zanlıların sorguları tamamlandıktan sonra İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildiler.

Mutlu Akbulut’un tutuklanması

Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadesi alınan Mutlu Akbulut, "bilişim sistemleri kullanılarak hırsızlık, suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelirle mal varlığı edinilmesi" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Akbulut’un tutuklanmasına karar vererek Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderdi.

Serbest bırakılma süreci kafaları karıştırdı

Ancak, Mutlu Akbulut’un avukatlarının aynı gün nöbetçi asliye ceza hakimliğine yaptığı itiraz sonucunda, 24 saat geçmeden Akbulut serbest bırakıldı. Bu hızlı karar, kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde soru işaretlerine yol açtı. 

Akbulut ailesinin bağlantıları

Mutlu Akbulut, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kızı Dilan ile 2021 yılında evlenmişti. Akbulut’un babası Mahsun Akbulut’un da Diyarbakır’da uzun süredir döviz bürosu işlettiği biliniyor. 

Ağır Ceza Mahkemesi kapsamındaki suçlara giriyor

Mutlu Akbulut’a isnat edilen suçların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına girdiği ve işlenen suçlara öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırları dikkate alındığında, adli kontrol ve diğer tedbirlerin yetersiz kalabileceği belirtiliyor. Delillerin henüz toplanmamış olmasına rağmen tutukluluğun hızla sona erdirilmesi, dava süreci hakkında soru işaretlerini derinleştirdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da depremde ölen çiftin kurduğu anaokuluna Almanya'dan destek!

Hatay'da depremde ölen çiftin kurduğu anaokuluna Almanya'dan destek!