Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 28 Şubat zihniyetine karşı sert eleştirilerde bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. 3 haftalık aranın ardından yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 28 Şubat süreci ve Diyanet teşkilatına yönelik yürütülen kampanyalara değinen Erdoğan, yaşam tarzı üzerinden yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi

28 Şubat Zihniyeti ve Yaşam Tarzı Üzerinden Ayrımcılık Eleştirisi

Erdoğan, 28 Şubat dönemine atıf yaparak, bazı çevrelerin yeniden aynı zihniyeti canlandırmaya çalıştığını belirtti. "Başörtülü, çarşaflı, sakallı, cübbeli diyerek insanları ötekileştirmeye çalışıyorlar" diyen Erdoğan, bu tutumu eleştirerek şunları söyledi: "Yıllarca millete yaşam tarzı dayatanlar, şimdi farklı yaşam tarzlarının hayatın her alanında görünür olmasından rahatsızlık duyuyor. Milletimizin bazı kesimlerini adeta öcü gibi göstermeye kalkıyor."

Diyanet’e Yönelik Sinsi Kampanyalar

Erdoğan, 15 Temmuz gecesindeki duruşları nedeniyle Diyanet teşkilatına karşı bir kampanya yürütüldüğünü de ifade etti. "Diyanet teşkilatımıza yönelik sinsi bir kampanya yürütülüyor" diyerek bu tür kampanyaların halkı ayrıştırmayı hedeflediğini vurguladı. Faşizan manşetlerin tekrar gündeme gelmesini de eleştirerek bu tavrın kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Devlet Herkesindir, Ayrımcılık Bitti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de artık ayrımcılığın sona erdiğini ve devletin tüm millete ait olduğunu vurguladı. Kılık kıyafet nedeniyle vatandaşların devlet kurumlarına giremediği günlerin geride kaldığını söyledi: "İnsanımızın başörtüsünden, saçından, sakalından, çarşafından dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü günler artık mazide kalmıştır." Ayrıca, inanç, tarikat veya cemaat gibi kimlikler üzerinden yapılan ayrımcılığın da sona erdiğini ifade etti.

Türkevi Üzerinden Eleştiriler

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkevi’ne yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Türkevi'nden rahatsız olduğunu anlayamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ana muhalefet partisinin devrik eski genel başkanının Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız olduğunu açıkçası anlayamıyoruz. Türkevi 85 milyonundur, 85 milyonun iftihar vesilesidir. Kapısı Türk milletinin her bir ferdine açıktır. Bunda ayıplanacak, eleştirilecek bir durum da göremiyoruz. Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine bundan gocunanları milletimize havale ediyoruz."

Adalet Sistemi Üzerine Açıklamalar

Erdoğan, konuşmasında yargı sistemine de değindi. Özellikle infaz sistemine ilişkin tartışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. 2002 yılında 9 bin civarında olan hakim ve savcı sayısının, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine rağmen 25 bine çıkarıldığını vurgulayan Erdoğan, ‘’Adalet hizmetlerinde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. 23 yıldır güven veren ve erişilebilir adalet hedefimizden asla kopmadık. 2002 yılında 9 bin civarında olan hakim savcı sayımız 15 Temmuz'da yaşadığımız ihanete rağmen yaklaşık 3 kat artışla 25 bini geçti. Bağımsız, tarafsız, adil ve etkili bir yargı sisteminin kökleşmesi için bundan sonra da çalışmayı sürdüreceğiz. Vicdanları rahatlatacak, toplumda devlete olan güveni güçlendirecek, özellikle de cezasızlık algısının önüne geçecek adımları meclisimiz ile iş birliği içinde mutlaka ama mutlaka atacağız'' dedi

Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Tedbirler

Ekonomik konulara da değinen Erdoğan, ‘’Özel sektörümüz için “Yerel Kalkınma Hamlesi” teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz' diyen Erdoğan, "Bugün ayrıca ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldığımız tedbirleri masaya yatırdık. Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız.

Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkarlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır" diye konuştu

Orta Doğu ve İsrail Saldırıları

Son olarak, Orta Doğu’da artan İsrail saldırılarına değinen Erdoğan, ‘’Son iki haftada İsrail’in saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu bini aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. İsrail saldırılarında vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Lübnan halkına tekrar taziyelerimi iletiyorum.

Türkiye olarak, insanlığın aynı yanlışa tekrar düşmesini istemiyoruz. Müslüman, Musevi, Hristiyan demeden bölgemizdeki herkesin huzuru için uluslararası toplumu ve İslam alemini harekete geçmeye çağırıyoruz'' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çağlar Söyüncü'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber! Kulüp Açıkladı

Çağlar Söyüncü'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber! Kulüp Açıkladı