Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Kabine Bugün Toplanıyor: Hangi Konular Masaya Yatırılacak?

Kabine Bugün Toplanıyor: Hangi Konular Masaya Yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’de, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları ve bölgedeki savaş riskinin artması ele alınacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kabine Bugün Toplanıyor: Hangi Konular Masaya Yatırılacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Saray'da gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı, 3 haftalık aranın ardından önemli konuları ele alacak. Toplantının ana gündem maddeleri arasında İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları ve Türkiye'nin buna yönelik atacağı adımlar yer alıyor.

Kabine En Son Ne Zaman Toplandı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi en son 9 Eylül 2024 Pazartesi günü toplanmıştı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı ise 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te gerçekleştirilecek. Bu toplantıda, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için diplomatik adımlar, Türkiye'nin ekonomi politikalarındaki gelişmeler ve ter*rle mücadele ele alınacak.

İsrail-Lübnan Gerilimi ve Türkiye’nin Tavrı değerlendirilecek

Kabine toplantısında, İsrail’in Lübnan'a yönelik saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski masaya yatırılacak. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldür*lmesinin ardından Netanyahu yönetiminin bölgedeki stratejilerine karşı Türkiye'nin diplomatik ve askeri adımları görüşülecek. Aynı zamanda, Gazze'de ateşkesin sağlanması için uluslararası alanda İsrail'e baskı uygulanmasına yönelik girişimler değerlendirilecek.

ABD'deki Diplomasi Trafiği ele alınacak

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'ndeki görüşmeleri ve diplomatik temasları da ele alınacak. Erdoğan, Kabine üyelerine yaptığı temaslar ve ziyaretler hakkında bilgilendirme yapacak.

Yeni Yasama Yılı ve Meclis Gündemi Konuşulacak

Kabine toplantısında, 1 Ekim itibarıyla başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılına yönelik hazırlıklar da görüşülecek. Siber Güvenlik Başkanlığının kurulması ve yeni sivil anayasa çalışmaları başta olmak üzere Meclis gündemine getirilecek düzenlemeler değerlendirilecek.

Ekonomi ve Enflasyonla Mücadele değerlendirilecek

Ekonomi başlığında ise Orta Vadeli Program (OVP) kapsamındaki hedeflerin gözden geçirilmesi bekleniyor. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi amacıyla izlenecek yol haritası üzerinde durulacak. Bunun yanı sıra, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularında atılacak adımlar da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde olacak.

Ter*rle Mücadele ve Operasyonlar ele alınacak

Kabine Toplantısı'nda ter*rle mücadeleye de kapsamlı bir şekilde değinilmesi bekleniyor. Hem yurt içinde hem de sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum ele alınıp değerlendirilecek. Terörle mücadelede gelinen noktada atılacak yeni adımlar masaya yatırılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran’ın Olası Saldırı Planı Üzerine ABD’den Endişe Açıklaması

İran’ın Olası Saldırı Planı Üzerine ABD’den Endişe Açıklaması