Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Niğde Depremzedelerinden Yardım Çığlığı! 'Zor Durumdayız İlgisizlikten Bıktık!’

Niğde Depremzedelerinden Yardım Çığlığı! 'Zor Durumdayız İlgisizlikten Bıktık!’

Niğde'de 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından mağdur olan vatandaşlar, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ile birlikte TBMM'de açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

Niğde'de 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından mağdur olan vatandaşlar, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ile birlikte TBMM'de açıklama yaptı. Depremzedeler, yaşadıkları zor durumu ve devletin kendilerine yeterince ilgi göstermediğini dile getirdi.

'Bir Yılda Bir Çivi Bile Çakılmadı'

Niğde'den gelen depremzedeler, 6 Şubat'tan 21 Şubat'a kadar hiçbir kurumun kendileriyle ilgilenmediğini ve mağduriyetlerini dikkate almadığını belirtti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, depremzedelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "Verilen sözler tutulmadı. Evet, kira yardımını alıyoruz ama hak sahipliği konusunda hiçbir gelişme yaşanmadı. Bir yılda bir çivi bile çakılmadı." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Ve MHP Milletvekillerinden Bir Yanıt Alınamadı

Başarır, Niğde Belediye Başkanı ile görüşme taleplerinin de karşılık bulmadığını ve Sayın Cumhurbaşkanı'na seslenerek Niğdeli depremzedeleri görmeye davet etti. Ayrıca, AK Parti ve MHP milletvekillerine yapılan çağrılara yanıt alınamadığını belirtti.

Niğde Depremzedelerinden Yardım Çığlığı!

Binalar Söz Verilen Sürede Yapılmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ise Niğde'de ağır hasarlı 28 binanın söz verilen sürede yapılmadığını ifade ederek, depremzedelerin kira yardımlarının eksik alındığını ve yaşanan zorlukları dile getirdi. Âdem, Niğde Belediye Başkanı'nın verdiği sözlerin bir an önce yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Depremzedelerin Yardım Çağrısı

Niğde'den bir depremzede ise duygusal bir açıklama yaparak, "Zor durumdayız. Bizi insan yerine koymuyorlar. Herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz, sadece yardım ve ilgi bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, Niğdeli depremzedeleri görsün ve yardım etsin. Çaresiziz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Jandarma Ekipleri Genel Trafik Uygulaması Gerçekleştirdi

Alanya’da Jandarma Ekipleri Genel Trafik Uygulaması Gerçekleştirdi