Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin ticarete açılması tekrar gündemde! Gözler ABB Meclisi'nde

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin ticarete açılması tekrar gündemde! Gözler ABB Meclisi'nde

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı Meclisi’nde gündeme gelen ve yeter sayısına ulaşamadığı için düşen Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin ticarete açılması maddeleri 11 Aralık 2023 Pazartesi günü yapılacak olan Aralık Ayı Meclisi’nde görüşülecek. Antalya’nın kalbinde yer alan Haşim İşcan Kültür Merkezi ve yanındaki özel proje alanının ticaret ve konut alanı olarak planlanması görüşülecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin ticarete açılması tekrar gündemde! Gözler ABB Meclisi'nde

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde 39 ve 40’ıncı maddelerde görülen eski Real AVM alanının yerindeki karma kullanım ve Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin de içinde bulunduğu Muratpaşa Mahallesi 12710 ada 4, 7, 12,13, 14,15,16 parsellerinin ticaret+konut alanına dönüştürülmesi teklifi yeter sayısına ulaşamamıştı. Real AVM’nin alanı ticaret ve konut olarak Özel Proje Alanı’na dönüştürülürken 2006’dan beri hizmet veren Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanı da ticaret alanına çevrilmesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ikinci kez görüşülecek. Pazartesi günü gerçekleşecek olan Meclis’te 63’üncü ve 64’üncü maddelerde bulunan tekliflerin meclisten geçmesi durumunda Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin ticaret ve konut alanı olarak kullanılmasının önü açılacak.

CHP GRUBU SERBEST BIRAKMIŞTI

CHP GRUBU SERBEST BIRAKMIŞTI

Kasım Ayı Meclisi’nde yeter sayısına ulaşamayan maddelerde CHP grubu serbest bırakılırken, İYİ Parti grubu maddelere ret oyu vermişti. AKP ve MHP grubu ‘Komisyon raporu uygundur’ derken Saadet Partisi ise çekimser kalmıştı. 40’ıncı maddenin oylamasında ise İmar Komisyonu Başkanı Mithat Aras, Hasan Ali Acar ve Zekeriya Altun evet oyu verirken, Enver Barış, Ertuğrul Ünal ve Mehmet Hacıarifoğlu ret oyu vermişti. Şafak Otuzaltı ve Mesut Kocagöz ise çekimser oy kullanmıştı. 39’uncu maddenin oylamasında olduğu gibi yine diğer meclis üyeleri oy kullanmamıştı. Konuya ilişkin komisyon raporunun uygun olduğunu dile getiren AKP ve MHP grubundaki meclis üyelerinin de hepsinin oy kullanmaması dikkat çekmişti. AKP ve MHP grubundaki meclis üyelerinin oy vermesi ile yeter çoğunluğa ulaşılabileceği gözlemlenmişti.

MECLİS ÜYELERİ NE KARAR VERECEK?

MECLİS ÜYELERİ NE KARAR VERECEK?

Gündem maddelerinde yer alan detaylara göre ise emsalin 1.5 uygulanacağı dikkat çekti. Konuyla ilgili Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, “Mülk sahibi 1 değil, 1,5 emsal kullanabilirdi. Yatırımcı 1 emsalde kaldı” demişti. Meclis’in gündem maddelerinde ise yatırımcının 1.5 emsal kullanma talebi dikkat çekti. Yeter sayısının sağlanamadığı maddelerin tekrar meclise gelmesi sonrası meclis üyelerinin ne karar vereceği merakla bekleniyor.

Meclis Kamuoyunu dinledi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanlar: 2024 altın tahminini açıkladı! Tüm şartlar oluştu

Uzmanlar: 2024 altın tahminini açıkladı! Tüm şartlar oluştu