Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Çifte vatandaşlık' duyurusu

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Çifte vatandaşlık' duyurusu

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da yaşayan Türkler için sevindirici bir haber vererek, Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabileceklerini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Çifte vatandaşlık' duyurusu
KAYNAK: Haber Merkezi

Almanya'da yaşayan Türk toplumunun dikkatle beklediği bir gelişme sonunda açıklandı. Dışişleri Bakanlığı, 27 Haziran'da yürürlüğe girecek olan kanun değişikliğiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bu duyuruda, Almanya'daki Türk vatandaşlarının Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabileceklerinin müjdesi verildi.

Detaylar Bakanlık Tarafından Paylaşıldı

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada,  "Almanya’da 27 Haziran’da yürürlüğe girecek Kanun değişikliğiyle, Almanya Türk Toplumu üyeleri artık Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecekler. Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız anılan tarihten itibaren başvuruları almaya hazır olacaklar. Almanya’daki Türk toplumunun uzun yıllardır beklediği ve hak ettiği sözkonusu yasal düzenleme, Türk-Alman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Slovakya Başbakanı Fico Hastaneden Taburcu Edildi

Slovakya Başbakanı Fico Hastaneden Taburcu Edildi