Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Baro’ya kadın aday

Baro’ya kadın aday

Avukat Makbule Tanış, Ekim ayında yapılacak seçimler öncesinde Antalya Barosu Başkan Adaylığını açıkladı. Tanış, Antalya Barosu’nun daha önce hiç kadın başkanı olmadığını hatırlatarak, kendisinin bunu başaracağını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baro’ya kadın aday


Antalya Barosu Başkan Adayı Makbule Tanış, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığı açıkladı. Adliye kantininde gerçekleşen toplantıya Tanış’ın yönetimi kurulu adayları Nazan Acar Ergin, Ebru Çebi, Koray Şimşek, Görken Kadıgil, Mustafa Perçin Sorhun, Çiğdem Baysal, Ömer Efe ve Pınar Toğaç da katıldı.

 

YÖNETİMİ TALİBİZ

Antalya Barosu’nun Ekim ayında seçime gideceğini; yeni dönem başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulunu seçeceğini kaydeden Makbule Tanış, arkadaşlarıyla birlikte yönetime talip olduklarını açıkladı. Baronun iki önemli görevi olduğunu hatırlatan Tanış, ”Bunlardan birisi mesleği, diğeri de demokratik hukuk devletini ve cumhuriyetin temel ilkelerini savunmaktır. Bu iki görevin birlikte başarı ile yürütülmesi işin en zor tarafıdır. Avukatların yıllardır çözüm bekleyen son derece ciddi sorunları vardır. Bu sorunların içerisinde boğulup kalmış durumdayız. Her geçen gün sayımız artmaktadır. Birkaç yıl içerisinde barolara kayıtlı avukat sayımız 150 bini geçmiş olacaktır. İşsizlik nedeniyle her geçen gün işsizleşen avukatlar yakın gelecekte iş bulamaz hale gelecek ve meslek kalitemiz düşecektir” dedi.

 

MESLEĞE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Tanış, “Avukatlık yasasıyla sahip olduğumuz yetkilerimizi değil, başka bir kurumda adliye içinde dahi kullanılmasını engelleyen uygulamalara yapılmakta, savunma haklarımızı özgürce kullanmamız sınırlandırılmakta, avukatlarımıza, avukatlık mesleğine saldırdılar yapılmakta, mesleğimiz itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Savunma, yargının kurucu unsurudur. Bu sadece yasal düzenlemede olup uygulamada maalesef ayak bağı olarak görülmektedir. Adliyenin otoparkını kullanmaktan tutun, icra dairelerinin ve mahkeme kalemlerinin kullanılması avukatlara yasaklanmaktadır. İcra ve mahkeme çalışanları avukatlara karşı saygısız ve lakayt davranmaktadır. Biz avukatlar yasa gereği hakim ve savcılar ile birlikte eşdeğerde, mahkeme hakim ve savcılarına, adliye çalışanlarına kendimizi kabul ettirme mücadelesi vereceğiz” diye konuştu.

 

KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM ŞART

Baro yönetimlerinin avukatların meslek sorunlarına hiçbir çözüm üretemediğini de iddia eden Tanış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Baro anlayışında köklü bir değişime gitmek şarttır. Yeni vizyonun temelini avukatların meslek sorunlarının çözümü oluşturmalıdır. Yeni bir baro anlayışı ile yola çıkmıyorsak, gerçekçe ve uygulanabilir programlarımız ve çözüm önerilerimiz yoksa mevcut baro yönetimlerine talip olmanın bir anlamı yoktur. Çıktığımız yolda desteğinize ve dostluğa ihtiyacımız var. Siz varsanız bir z varız, hazırız.” Tanış, Antalya Barosu’nun ilk kadın başkanı olacağına inandığını da sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“DOLANDIRILMAYIN” UYARISI

“DOLANDIRILMAYIN” UYARISI