Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya 2023’te En Çok Ziyaret Edilen Dördüncü Şehir Oldu

Antalya 2023’te En Çok Ziyaret Edilen Dördüncü Şehir Oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2023’te dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Antalya’nın dördüncü sırada olduğunu belirtti. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya 2023’te En Çok Ziyaret Edilen Dördüncü Şehir Oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2023’te dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Antalya’nın dördüncü sırada olduğunu belirtti. Başkan Bahar, Antalya’nın tesisleri, doğal güzellikleri ve ören yerleriyle küresel standartların üzerinde bir destinasyon olduğunu vurguladı.

Nitelikli Turizm Hedefi

Başkan Bahar, Euromonitor International Araştırma Şirketi’nin son araştırmasına göre Antalya’nın, İstanbul, Londra ve Dubai’den sonra en çok yabancı ziyaretçi çeken şehir olduğunu belirtti. Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gözbebeği olduğunu ifade eden Bahar, resort turizmi yanında spor ve sağlık turizmi alanında da atılım içinde olduklarını belirtti.

Spor ve Sanatın Önemi

Antalya’da düzenlenen spor organizasyonları ve kültür-sanat etkinliklerinin kentin dışa açılan penceresi olduğunu belirten Başkan Bahar, son bir ay içinde üç büyük uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Sağlık Turizmi Potansiyeli

Başkan Bahar, Antalya’nın sağlık turizmi için ‘marka olma’ yolunda adımlar attığını ve bu alanda daha çok yol kat edeceklerine inandığını belirtti.

Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen İli

Antalya’nın 2021 ve 2022’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen ili olduğunu belirten Bahar, 2024’te turizm açısından daha iyi bir yıl olacağını ve yabancı ziyaretçi sayısının 2 milyona yakın artışla 18 milyon kişiye ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Katma Değere Dönüşüm

Başkan Bahar, turizmdeki gelişmelerin daha fazla katma değere dönüştürülmesi için Antalya’nın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Artan yerleşik nüfus, çevre sorunları ve altyapı ihtiyaçlarına dikkat çeken Bahar, bu konuların çözümü için yerel ve merkezi yönetimlerle işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ben aldırmak tehlikeli mi?

Ben aldırmak tehlikeli mi?