Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem 6 bin metrekareden fazla orman alanı satışa şıkarıldı!

6 bin metrekareden fazla orman alanı satışa şıkarıldı!

CHP'li Uzun, "Türkiye'nin geleceği adeta talan ediliyor, rantın hüküm sürdüğü bir yüzyıla doğru hızla ilerliyoruz!"

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 bin metrekareden fazla orman alanı satışa şıkarıldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla orman alanlarının satışı devam ediyor. 19 Ocak ve 24 Ocak tarihli Resmi Gazete'lerde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile toplamda 6 bin 378 metrekarelik bir alan orman sınırları dışına çıkarıldı; ayrıca 325 bin 128 metrekarelik maliye hazinesi arazisi de özelleştirme kapsamında satışa sunuldu.

Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, satışa çıkarılan alanların 45 futbol sahası büyüklüğünde kupon arazilere ve bir futbol sahası büyüklüğünde orman arazisine denk geldiğini belirtti. Uzun, "Bu kararlar ile Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz'de toplamda 12 parselde 325 bin 128 metrekare maliye hazinesine ait alan özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı. Bu araziler ya denize sıfır ya da 500 metre uzaklıkta kupon araziler" şeklinde açıklamada bulundu.

Muğla'nın "son sürat talan edildiğini" vurgulayan Uzun, "Türkiye Yüzyılı Talan ve Rant Yüzyılı haline geldi. Muğla'nın en güzel yerleri satışa çıkarıldı. Bu alanların kimlere satılacağını tahmin etmek iktidarın geçmiş uygulamalarına bakarak mümkün. Resmi Gazete'ye bakmadan uyuyamaz olduk" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar! 2 Şubat 2024 Cuma bugünün kararları neler?

Resmi Gazete'de Yeni Karar! 2 Şubat 2024 Cuma bugünün kararları neler?