Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi SPK'dan 12 şirkete onay

SPK'dan 12 şirkete onay

SPK, 12 şirketin borçlanma aracı ihracını ve bir şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SPK'dan 12 şirkete onay
KAYNAK: Haber Merkezi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son bülteninde bir dizi önemli kararı duyurdu. Zorlu Faktoring AŞ, Sümer Faktoring AŞ, Çağdaş Faktoring AŞ gibi firmaların toplamda milyarlarca lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Özellikle Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin 3.5 milyar liralık ihracı dikkat çekti. Ayrıca, Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 530 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı da SPK tarafından onaylandı.

SPK'nın diğer kararları arasında Aktif Yatırım Bankası AŞ ve çeşitli varlık kiralama şirketlerinin menkul kıymet ihracı onayları da bulunuyor. Bunlar arasında QNB Finans Varlık Kiralama AŞ'nin 3 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı öne çıkıyor.

Ayrıca, SPK, bir dizi yeni yatırım fonunun kuruluşuna izin verdi ve katılma paylarının ihracına onay verdi. Bu fonlar arasında İstanbul Portföy Yönetimi AŞ'nin teknoloji ve girişim sermayesi odaklı fonları bulunuyor.

Kurul ayrıca, İş Portföy Yönetimi AŞ'nin İş Portföy Altın Katılım Borsa Yatırım Fonu'nun halka arzına ilişkin izahnamenin onayını da verdi.

Son olarak, SPK, Klimasan Klima Sanayi ve Ticaret AŞ'ye pay piyasasında yapılan işlemler nedeniyle idari para cezası uygularken, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 31 internet sitesine erişimin engellenmesi kararını aldı.

Bu kararlar, Türkiye'nin finansal piyasalarında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Göktaş: 132 binden fazla öğrenci ulaşım desteğinden yararlandı

Bakan Göktaş: 132 binden fazla öğrenci ulaşım desteğinden yararlandı