Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına 'Cuma' uyarısı

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına 'Cuma' uyarısı

Finansal analist İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarındaki dalgalanmaları yatırımcılara değerlendiriyor. Detaylar haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına 'Cuma' uyarısı
KAYNAK: Haber Merkezi

Finansal analist İslam Memiş, son günlerde zirve yapan altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, altın ve dolar konusunda yaptığı tahminlerle dikkat çekti. Özellikle altın ve dolar piyasasındaki dalgalanmalar hakkında yaptığı açıklamalar, yatırımcıların kararlarını şekillendirmede etkili olabilir. Memiş, bu süreçte yaptığı takas önerisiyle de yatırımcılara farklı bir bakış açısı sundu.

Borsa İstanbul'da Hareketlilik Sürüyor

İslam Memiş, Borsa İstanbul 100 endeksi hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu. Şu anda endeksin 9.850 puan seviyesinde olduğunu belirten Memiş, 10.050 puan seviyesine kadar yükselen endeksin tekrar gerilediğini ifade etti. Bu hafta içerisinde endeksin ikinci kez bu hareketi yaptığını vurgulayan Memiş, "Borsa endeks tarafında 10 bin puan seviyesinin üzerinde tutunmayı başaramıyor. Önümüzdeki 6 ay içerisinde Borsa İstanbul 100 endeksinde 12 bin puan seviyesini beklemeye devam ediyorum" dedi. Memiş, kısa vadede 9.800-10.200 puan aralığının dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Dolar Kuru Baskılanıyor

Dolar kurunun şu anda 34,15 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, doların yatırım aracı olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Doların sık sık baskılandığını ve düşüşlerin kalıcı olmadığını vurgulayan Memiş, dolar borcu olan veya ticaret yapanların dikkatli olması gerektiğini söyledi. "Dolar şu anda baskılanıyor ve bu kadar baskıya rağmen 34,15 lira seviyesinde olan bir dolar kuru var. Geri çekilmeler alım fırsatı olarak ön planda duruyor. Dolar 34 lira seviyesinde sınırlı mı kalacak? Hep birlikte göreceğiz" diye ekledi.

Ons Altın Rekor Tazelemeye Devam Ediyor

Altın piyasasındaki hareketliliğe dikkat çeken İslam Memiş, ons altının 2.685 dolar seviyesine kadar yükselerek rekor tazelediğini belirtti. "Tamamen bir savaş fiyatlaması, tamamen bir belirsizlik fiyatlaması içerisinde yoluna devam ediyor ons altın. Zaman zaman kar satışları mutlaka olacaktır. Şimdi piyasa bu düzeltme hareketlerini yapmak için yeni bir hikaye arayışında" diyen Memiş, piyasanın yeni bir hikaye oluşturması gerektiğini ifade etti. Memiş, ons altındaki bu yükselişin arkasında Amerika Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankalarının faiz indirme süreci ile Ortadoğu'daki savaş gibi iki önemli etkenin bulunduğunu belirtti.

Gram Altın Yıl Sonunda Yeni Rekorlara İmza Atabilir

Gram altının da ons altını takip etmeye devam ettiğini ifade eden Memiş, gram altının yurt içi piyasalarda 3.063 lira seviyesine kadar yükselerek yeni bir rekora imza attığını söyledi. Gram altın için yıl sonu beklentilerinin 3.000-3.500 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, "Yılın son çeyreğinde 3.100-3.200-3.300 gibi kademeli yükselişler devam edecek" dedi. Memiş, ons altındaki kar satışlarının gram altın tarafında daha az hissedilebileceğini, çünkü dolar kurunun güçlü duruşunu korumaya devam ettiğini ifade etti.

Altın Yatırımcılarına Takas Önerisi

Elinde altın olan yatırımcılara yönelik tavsiyelerde bulunan Memiş, fiyatların yükselmesine rağmen altın satışının önerilmediğini belirtti. Memiş, "Alım satımdan bahsetmiyoruz, takas olan bir araçtan bahsediyoruz. Ev alırsın, araba alırsın karşısında eyvallah. Ama onun haricinde kesinlikle satma diye bir şey söz konusu değil" dedi. 2025 yılı ile ilgili olarak 4.500 lira seviyesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Memiş, ons altını takip ederek yatırımcıların varlıklarını tutmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Gümüş Yatırımcılarına Müjdeli Haber

Gümüş piyasasına da değinen İslam Memiş, gümüşün ons fiyatının 32,13 dolar seviyesinde olduğunu ve %1’lik bir yükseliş yaşadığını söyledi. "Gümüşün ons fiyatındaki pozitif görünüm devam ediyor. Rasyo kaynaklı biz yine altınımızı gümüşe döndüğümüz için gümüş tarafındaki her değer artışı bizi mutlu ediyor" diyen Memiş, gümüşün yıl sonuna kadar 37 dolar seviyesine ulaşabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fitch Ratings'ten 10. kez AAA notu aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fitch Ratings'ten 10. kez AAA notu aldı