Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Devir onaylandı: Birleşik Arap Emirlikleri Getir'i götürdü

Devir onaylandı: Birleşik Arap Emirlikleri Getir'i götürdü

Türkiye'nin önde gelen perakende lojistik şirketi Getir, Mubadala Investment Company tarafından satın alındı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devir onaylandı: Birleşik Arap Emirlikleri Getir'i götürdü
KAYNAK: AA

Türkiye'nin önde gelen perakende lojistik şirketi Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company tarafından satın alınmıştı. Rekabet Kurumu, bu devre onay vererek şirketin kontrolünün yeni sahibine geçmesine izin verdi.

Mubadala, Getir'in Tek Kontrolünü Ele Alıyor

Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik AŞ'nin kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine onay verdi. Haziran ayında yapılan açıklamada, Getir'in yeniden yapılandırma sürecine girdiği belirtilmişti. Bu izinle birlikte, Getir'in market ve yemek teslimatı işlerinin çoğunluk ve kontrol hissesi Mubadala tarafından devralındı. Yeni yapıda, Getir'in kurucuları azınlık hissesiyle bu işlerde yer almaya devam edecek.

E-Ticaret ve Mobilite Alanlarında Kontrol Kurucularda Kalıyor

Getir'in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü ise kurucularında kalacak. Çoğunluk hisseleri de Getir kurucularına devredilecek. Bu durum, kurucuların stratejik kararlarda söz sahibi olmasını sağlayacak.

Getir'in Yurt Dışı Başarısı

Getir'in kurucusu Nazım Salur, girişimcilik hayatına 2013 yılında BiTaksi ile başladı. 2015 yılında ise Getir markasını hayata geçirdi. Covid-19 pandemisi ile birlikte hızla büyüyen Getir, 2021’in Ocak ayında İngiltere ile başladığı yurt dışı operasyonlarına kısa sürede Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz’i de ekledi. Aynı yılın Kasım ayında ise ABD pazarına giriş yaparak küresel ölçekte önemli bir başarı elde etti.

Getir, Unicorn Seviyesine Ulaştı

Mart 2021’de 300 milyon dolar yatırım alan Getir, 2.6 milyar dolar değere ulaşarak unicorn statüsüne yükseldi. Bu başarı, Getir'i hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada dikkat çekici bir konuma getirdi.

Getir, N11 Hisselerini Sattı

Son olarak, 6 Eylül 2024'te Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanan bilgiye göre, Getir’in n11'deki hisseleri Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi'ne devredildi. Borancılı Teknoloji’nin sahibi Serkan Borançılı, aynı zamanda Türkiye'de faaliyet gösteren ve kapatılan gittigidiyor.com'un ve Getir'in de kurucu ortakları arasında bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor - Başakşehir Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Sivasspor - Başakşehir Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?