Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi “Sayaç okuyanın maaşını da ödüyoruz”

“Sayaç okuyanın maaşını da ödüyoruz”

Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CLK Akdeniz Elektrik'in, çalıştırdığı personelin parasını da 'sayaç okuma bedeli' adı altında tüketiciden tahsil ettiğini söyledi. Antalya Halkevi üyeleri, Kışlahan kapalı yol havuz başında im

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Sayaç okuyanın maaşını da ödüyoruz”

Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CLK Akdeniz Elektrik'in, çalıştırdığı personelin parasını da 'sayaç okuma bedeli' adı altında tüketiciden tahsil ettiğini söyledi.

Antalya Halkevi üyeleri, Kışlahan kapalı yol havuz başında imza kampanyası başlattı.

 

Antalya'da Ocak ayında vatandaşa gönderilen yüksek meblağlı elektrik faturalarına tepki gösteren ve önceki gün CLK Akdeniz Elektrik ödeme merkezini basan Antalya Halkevi üyeleri, dün  Kışlahan kapalı yol havuz başında imza kampanyası başlatıp, haksız kesintilerin nasıl alınacağı yönünde vatandaşı bilgilendirdi. Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, Antalya'da 2-3 aya varan gecikmeli elektrik faturası nedeniyle vatandaşın mağdur edildiğini söyleyerek, buna herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Bugüne kadar neden toplu halde ve yüksek meblağlı faturalar gönderildiği konusunda tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirten Kutay Meriç, şunları söyledi:

" CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye gittik. Perakende satış müdürü ile görüştük. Kendisi her şeyin normal olduğunu söyledi. Herhangi bir usulsüzlük yapmadıklarını, faturaları memurun maaş aldığı her ayın 15'ine endekslemeye çalıştıklarını söyledi. Biz de bunun için 2.5- 3 ay beklenmesinin gerekmediğini ifade ettik. Hal böyle olunca fatura da dolayısıyla şişiyor. Vatandaşa çok yüksek meblağlı faturalar geldi. Bizim imza kampanyasında iki temel talebimiz var. Birinci talebimiz, bu yüksek meblağlı faturaların iptal edilerek, vatandaşa uygun ödeme koşullarının çıkarılması ile buradaki hata ve usulsüzlüklerin giderilmesidir. İkinci talebimiz ise firmanın faturaya yansıttığı bazı bedellerin geri ödenmesi ve bundan sonra faturaya yansıtılmaması yönündedir."

CLK Akdeniz Elektrik'in zaten yapması gereken hizmet bedellerini bile faturaya yansıttığına vurgu yapan Kutay Meriç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayaç okuma bedeli adı altında kapımıza gönderilen o asgari ücretli, genç sayaç okuyan çocukların maaşlarını da meğerse tüketim bedeli dışından, ayrıca direkt biz ödüyormuşuz. Vezneler önünde kimi vatandaşların elektrik faturasını ödeyemediği için banka kredisi çektiğine tanıklık ettik. Vatandaşlar mağdur olmuş durumda. 1500, 2 bin, hatta daha fazla elektrik faturalarının geldiğini söyleyerek, elektriklerinin kesilmeden önce ödeyip haklarını sonra arama yoluna gidiyorlar. İmza kampanyasını Enerji Bakanlığı'ndan tutun, valiliklere ve tüketici hakem heyetine kadar herkese götüreceğiz. Ayrıca cumartesi günü saat 14.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel bir eylem ve ardından basın açıklamasıyla da vatandaşın sesini yetkili mercilere duyurmaya devam edeceğiz." (DHA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okul birincilerine 5 yıldızlı tatil

Okul birincilerine 5 yıldızlı tatil