Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'ın o mahallesinde 6 kuyu depremde kurumuştu! Yeni kuyu açıldı

Hatay'ın o mahallesinde 6 kuyu depremde kurumuştu! Yeni kuyu açıldı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, deprem sonrası yaşanan su sıkıntısına çözüm arayışı sonuç verdi. Saniyede 8 litre su çıkan yeni kuyu hizmete açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'ın o mahallesinde 6 kuyu depremde kurumuştu! Yeni kuyu açıldı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay’da, büyük yıkımın yanı sıra altyapı ve üstyapıda da ciddi hasarlar meydana geldi. Depremin "asrın felaketi" olarak nitelendirilmesine neden olan olaylardan biri de yer altı kaynak sularının yön değiştirmesi ve su kuyularının kurumasıydı. Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’nde, deprem öncesi aktif olan 11 su kuyusundan 6’sı, 6 Şubat tarihindeki depremin ardından tamamen kurudu.

Mahalle Nüfusu Depremden Sonra 10 Bine Ulaştı

Deprem öncesinde 800 kişinin yaşadığı Şenköy Mahallesi, depremin ardından yaşanan göçlerle birlikte 10 bin nüfusa ulaştı. Su kuyularının kuruması ve nüfusun hızla artması, mahallede büyük bir su krizine yol açtı. Deprem sonrası mahallede sağlam kalan 5 su kuyusu, artan nüfusun ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Sondaj Çalışması

Su sorununun çözümü için Hatay Büyükşehir Belediyesi devreye girdi ve mahallede sondaj çalışması başlattı. Çalışmalar sonucunda saniyede 8 litre su veren yeni bir kuyu açıldı. Şenköy Mahalle Muhtarı Sait Döş, yeni açılan kuyunun diğer kuyulara denk olduğunu belirterek, mahalledeki su sıkıntısının büyük ölçüde çözüldüğünü ifade etti.

“Deprem Sonrasında 6 Su Kuyumuz Kurudu”

Deprem öncesinde mahallede 11 su kuyusu olduğunu, ancak depremin ardından 6’sının kuruduğunu belirten Muhtar Sait Döş, “Deprem etkisiyle yer altında kaymalar olduğu için zemin değişti ve sularımızı kaybettik. Nüfusumuzun da hızla artmasıyla birlikte mahallede büyük bir su sorunu yaşadık. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde yeni bir su kuyusu açtık ve su sorunumuzun büyük kısmını çözdük” dedi.

Yeni Kuyu Saniyede 8 Litre Su Veriyor

Yeni açılan su kuyusunun saniyede 8 litre su verdiğini söyleyen Muhtar Döş, “Yeni kuyumuz diğer su kuyularımıza denk geliyor. Şu anda mahallemizde büyük bir su sorunu kalmadı. Sahra Çölü'nde denizi görmek gibi sevindik. Mahallemiz susuzluktan kurtuldu. Tankerlerle evlere su taşımak zorunda kalıyorduk. Şimdi yeni kuyumuzla büyük bir rahatlama yaşadık. Artık mahallemize üç günde bir su verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Su Sorunu Büyük Ölçüde Çözüldü

Yeni su kuyusunun açılması, mahalledeki su krizini büyük ölçüde çözdü. Mahalle sakinleri, yeni kuyunun açılmasıyla birlikte daha düzenli su erişimine kavuştu. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesi, afetzede vatandaşların yüzünü güldürdü ve Şenköy Mahallesi sakinlerinin suya ulaşma sıkıntısını önemli ölçüde hafifletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane! 28 Eylül Cumartesi nöbetçi eczaneler

Antalya nöbetçi eczane! 28 Eylül Cumartesi nöbetçi eczaneler