Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim ALES 2 sınavı ne zaman? ALES 2 sınav ve geç başvuru tarihleri

ALES 2 sınavı ne zaman? ALES 2 sınav ve geç başvuru tarihleri

ALES/2 sınavı için başvuru tarihleri ve sınav detayları merak eden adaylar için önemli bilgiler içeriyor. Adaylar için 2024 yılında yapılacak olan ALES/2 sınavının tarihleri ve başvuru süreci detaylı olarak inceleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALES 2 sınavı ne zaman? ALES 2 sınav ve geç başvuru tarihleri
KAYNAK: Haber Merkezi

ALES, yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında akademik personel ve lisansüstü programlara giriş için adayların bilgi ve yeteneklerini ölçen bir sınavdır. İlk sınavdan yeterli sonucu alamayan adaylar veya tekrar denemek isteyenler için ALES/2 sınavı büyük önem taşıyor. Bu yıl içinde gerçekleştirilecek olan ALES sınavlarının ikincisi, adayların merakla beklediği tarihler arasında yer alıyor.

ALES 2 2024 NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES sınavı yılda üç kez düzenlenmektedir ve genellikle dört ayda bir yapılır. İlk sınav nisan ayında gerçekleştiğinden, ALES/2 sınavı ise 28 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. ALES/2 için başvurular ise 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava girmek isteyen adayların bu tarihleri dikkate alarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.

ALES/2 SINAV BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ 2024

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre, ALES/2 başvuruları 3 Haziran 2024 tarihinde başlayıp, 12 Haziran 2024 tarihinde sona erdi. Sınavın geç başvuruları ise 26 Haziran 2024 tarihinde alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de balkondan düşen adam hayatını kaybetti

Denizli'de balkondan düşen adam hayatını kaybetti