Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Sydney'deki Alışveriş Merkezi Saldırısında Hedef Kadınlar mıydı?

Sydney'deki Alışveriş Merkezi Saldırısında Hedef Kadınlar mıydı?

Sydney'deki bir alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın özellikle kadınlara yönelik olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sydney'deki Alışveriş Merkezi Saldırısında Hedef Kadınlar mıydı?
KAYNAK: İHA

Avustralya'nın Sydney kentinde yer alan Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde cumartesi günü meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili polis açıklama yaptı.

Sydney'deki bir alışveriş merkezinde meydana gelen korkunç bıçaklı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın hedefinin özellikle kadınlar olduğunu belirtti.

Polis Kadınlara Yönelik Bir Saldırı Olduğunu Açıkladı

Yeni Güney Galler Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Karen Webb, olay sırasında çekilen videoların saldırganın kadınlara yönelik olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti. Webb, saldırganın erkeklere saldırmadığını vurguladı ve suçlunun zihninde nelerin döndüğünün henüz bilinmediğini belirtti. Bu nedenle, dedektiflerin saldırganı tanıyanlarla görüşmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Saldırıda Çin Vatandaşı Da Hayatını Kaybetti

Başbakan Anthony Albanese, saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir Çin vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Sydney'deki bir öğrenci olan Cheng Yixuan'ın ailesine bilgi verildiği ve ailenin Avustralya'ya gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Sağlık yetkilileri, olayda yaralanan 4 kişinin taburcu edildiğini, 8 yaralının ise tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Saldırganın psikolojik sorunları olduğu daha önce yetkililer tarafından belirtilmişti. Saldırganın babası Andrew Cauchi, oğlunun psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve yakın zamanda ilaç kullanımını bıraktığını söyledi. "Oğlum bir kız arkadaşı olmasını istiyordu. Hiçbir sosyal becerisi yoktu ve hayal kırıklığına uğramıştı" ifadelerini kullanan Cauchi, oğlunun hasta olduğunu savundu.

Saldırganın Kimliği

Cumartesi günü 40 yaşındaki Joel Cauchi'nin Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde düzenlediği bıçaklı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda ölen tek erkek, müdahale eden 30 yaşındaki Pakistan vatandaşı güvenlik görevlisi Faraz Tahir idi. Saldırgan, olay yerine gelen bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayın araştırılması için özel bir birim oluşturuldu ve araştırmanın aylarca süreceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dere yatağına düşen çocuğun cansız bedeni bulundu

Dere yatağına düşen çocuğun cansız bedeni bulundu