Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Endonezya’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Endonezya’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Endonezya’nın güney ucundaki Baubau şehrinin açıklarında 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Endonezya’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
KAYNAK: AA

Endonezya'nın güney ucundaki Baubau kentinin güneydoğu açıklarında 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin denizin altında, Baubau’nun yaklaşık 262 kilometre güneydoğusunda gerçekleştiğini duyurdu.

Derinliği ve Etkileri

Yaklaşık 587 kilometre derinlikte meydana gelen depremde, şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi. Deprem bölgedeki halk tarafından hissedilmiş olsa da, herhangi bir ciddi hasar yaşanmamış olması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Tsunami Uyarısı Yapılmadı

Depremin ardından herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer aldığından, bu tür depremler sıklıkla yaşansa da, genellikle tsunami riski oluşturmayan depremlerden biri olduğu belirtildi.

Endonezya’da depremler sıkça yaşanıyor ve ülke, bu tür doğa olaylarına karşı güçlü bir kriz yönetim sistemi geliştirmiş durumda. Ancak her deprem sonrası yetkililer, potansiyel tehlikelere karşı halkı uyarıyor ve önlemler alınmasını teşvik ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Eintracht Frankfurt Maçını John Beaton Yönetecek

Beşiktaş Eintracht Frankfurt Maçını John Beaton Yönetecek