Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Tayland’da okul servisi yandı! 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü

Tayland’da okul servisi yandı! 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü

Tayland'da bir anaokulu servis aracının alev alması sonucu 16 çocuk ve 3 öğretmen hayatını kaybetti. İşte o anlar kameralara yansıdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tayland’da okul servisi yandı! 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü
KAYNAK: İHA

Tayland’ın Pathum Thani eyaletinde meydana gelen trajik olayda, anaokulu öğrencilerini taşıyan bir okul servisi alev aldı. Yerel saatle 12.20'de otoyolda seyir halindeyken çıkan yangında, araçtaki 16 çocuk ve 3 öğretmen hayatını kaybetti. Çocukların 4-5 yaşlarında olduğu ve olay anında otobüsten kaçamayanların alevler arasında kaldığı belirtildi.

Yangın büyük can kaybına yol açtı

Facia sırasında otobüste toplamda 38 anaokulu öğrencisi ve 6 öğretmen bulunuyordu. Yangının hızla yayılması sonucu, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu birçok öğrenci hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını ancak bir saat içerisinde kontrol altına alıp söndürebildi.

Şoför olay yerinden kaçtı

Facianın ardından, otobüsün 48 yaşındaki şoförünün olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Yangının neden çıktığıyla ilgili yetkililer tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Olayın teknik bir arızadan mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığı henüz netleşmiş değil.

Başbakan'dan başsağlığı mesajı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, hayatını kaybeden çocukların ve öğretmenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Başbakan, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Yangının ardından bölge halkı büyük bir üzüntü yaşarken, Tayland genelinde de olay geniş yankı uyandırdı. Eğitim ve güvenlik alanında daha fazla tedbir alınması gerektiği çağrıları arttı.

O ANLAR KAMERADA

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otobüsün alevler içinde kaldığı görüldü.

Öğrencilerin yaşlarına ve diğer detaylara dair henüz bilgi paylaşılmadı.

YANGININ SEBEBİ LASTİK PATLAMASI

Olay yerinde bulunan arama kurtarma görevlisinin değerlendirmesine göre yangın, otobüsün lastiklerinden birinin patlaması sonrası aracın bariyerlere sürtmesiyle başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve Hatay’da çapraz nakil ile iki hasta hayata tutundu

Antalya ve Hatay’da çapraz nakil ile iki hasta hayata tutundu