Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya BM: Lübnan'dan Kaçarak Suriye'ye Geçenlerin Sayısı 100 Bine Ulaştı

BM: Lübnan'dan Kaçarak Suriye'ye Geçenlerin Sayısı 100 Bine Ulaştı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarından kaçarak Suriye'ye geçenlerin sayısının 100 bine ulaştığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM: Lübnan'dan Kaçarak Suriye'ye Geçenlerin Sayısı 100 Bine Ulaştı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarından kaçarak Suriye'ye geçenlerin sayısının 100 bine ulaştığını duyurdu.

İsrail'in Saldırıları ve Kaçışlar

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, yaptığı açıklamada, "İsrail'in hava saldırılarından kaçarak Lübnan'dan Suriye'ye geçen Lübnanlı ve Suriyelilerin sayısı 100 bine ulaştı." bilgisini paylaştı. Grandi, bu geçişlerin devam ettiğini ve bölgedeki insani durumu yakından izlediklerini belirtti.

Destek Çabaları

Grandi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinin, bölgeye geçiş yapanları desteklemek için yerel yetkililer ve Suriye Kızılayı ile iş birliği içinde çalıştığını ve dört geçiş noktasında bulunduklarını kaydetti. Bu durum, bölgedeki insani yardım çabalarının önemini artırıyor.

Saldırılar ve Zararlar

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar kapsamında, 23 Eylül tarihinde Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, bu saldırılar sonucunda 1174 kişi hayatını kaybetti; ölenlerin arasında 104 çocuk ve 194 kadın yer alıyor.

Hedefler ve Karşı Saldırılar

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında ise çoğunlukla ordu üslerinin hedef alındığı bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmediği belirtiliyor.

Yerinden Olma ve Göç

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Lübnan'ın güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgalarının sürdüğü, bu süreçte on binlerce kişinin Suriye’ye geçiş yaptığı aktarılıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizinin derinleşmesine ve BM'nin destek çabalarının artmasına yol açıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi'nden 4 adet kiralama ihalesi

Akdeniz Üniversitesi'nden 4 adet kiralama ihalesi