Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya'da Evsizlik Sorunu ve Hükümet Politikaları Üzerine Eleştiri

Avustralya'da Evsizlik Sorunu ve Hükümet Politikaları Üzerine Eleştiri

Avustralya'da on binlerce kişi, aile içi şiddet ve geçim sıkıntısı gibi nedenlerle evsizlik sorunu ile karşı karşıya kalıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da Evsizlik Sorunu ve Hükümet Politikaları Üzerine Eleştiri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Avustralya, ciddi bir evsizlik sorunu ile mücadele ediyor. On binlerce insan, aile içi şiddet, geçim sıkıntısı ve diğer nedenlerle evsiz durumda. 

Gönüllü kuruluşlar, hükümetin evsizlere yönelik politikalarını yetersiz buluyor ve bu kişilerin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamada zorlandıklarını ifade ediyor.

Evsizlik İstatistikleri ve Hükümetin Yetersiz Adımları

Resmi verilere göre, evi olmayan kişilerin sayısı 122 bini geçiyor. Bu kişilerin çoğu, barınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve hükümet tarafından atılan adımların yetersiz olduğunu belirtiyorlar. Evsizlerin %56'sı erkek, %44'ü ise kadınlardan oluşuyor. Ayrıca, evsizlerin %23'ü 12 ila 24 yaş aralığında ve %20'sini Torres Boğazı Adası halkı ve yerli halklar oluşturuyor.

Devlet Destekleri ve Sosyal Konut Programları

Avustralya Sağlık ve Refah Enstitüsü'nün (AIHW) 2023 yılına ait verilerine göre, 2022-2023 döneminde yaklaşık 274 bin kişi devlet desteği için başvuruda bulundu. Bu başvuruların 130 bini, evsiz kalma riskiyle karşı karşıya, 116 bini ise evsiz olduğunu belirtti. AIHW tarafından sağlanan desteklerin %59'u kadınlara, %15'i ise çocuklara yönelik oldu.

Avustralya'da dört ana sosyal konut programı bulunuyor: toplu konutlar, topluluk konutları, devlet tarafından idare edilen yerli halk konutları ve yerli halk topluluk konutları. 2023 yılında bu programlara yapılan başvuru sayısı 423 bine ulaştı. Ancak toplu konutlar için 169 bin başvuru ve yerli halk konutları için 15 bin başvuru bekleme listesinde bulunuyor.

Gençler ve Yardım Kuruluşlarının Durumu

Mission Australia'nın verilerine göre, 15 ila 19 yaş aralığındaki her 10 gençten biri evsiz durumda. Bu gençler, aileleriyle yaşayan akranlarına kıyasla sosyal uyumda zorluk yaşıyor. Homelessness Australia adlı kuruluş, evsizlere yönelik hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin %52'sinin barınma sorununu, %28'inin ise aile içi veya diğer şiddet türlerinden dolayı yardım talebinde bulunduğunu belirtiyor.

Gönüllülerden Hükümet Politikalarına Eleştiri

Melbourne'dan kilise yetkilisi Zippy, yaklaşık üç yıldır evsizlere gönüllü yardımda bulunuyor. Zippy, hükümetin evsizlik sorununu yeterince ciddiye almadığını ve bu konuda atılan adımların yetersiz olduğunu ifade ediyor. Evsizlere yemek, uyku tulumu ve diğer temel yardımları sağladıklarını belirten Zippy, Avustralya'nın evsizlik sorununu çözmede "üçüncü dünya ülkesi" seviyesinde olduğunu vurguluyor.

Hamit Soylu, Hasene Avustralya Vakfı Başkanı, Melbourne'da evsizlere yemek dağıttıkları alandaki uzun sıraya ve evsizlerin çokluğuna dikkat çekti. Soylu, evsizlerin ailelerinin sokakta olduklarını bilmediğini ve medyadan korktuğunu belirtti.

Aile İçi Şiddet ve Evsizlik

Melbourne'da bir anne ve kızı, yaşadıkları aile içi şiddet nedeniyle evlerinden oldu. Yardım aldıktan sonra bir eve yerleşen anne, şimdi mutlu olduklarını ifade etti. Avustralya'nın yerli halklarından biri olan "Aunty Jane", çocukken aile içi şiddet gördüğünü ve evsiz olmasına rağmen yardım kuruluşlarına hizmet verdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez'de Büyük Temizlik Operasyonu! 14 Kamyon Çöp Tahliye Edildi

Kepez'de Büyük Temizlik Operasyonu! 14 Kamyon Çöp Tahliye Edildi