Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Tayvan alarma geçti! 112 uçuş iptal edildi: 38 bin asker beklemede!

Tayvan alarma geçti! 112 uçuş iptal edildi: 38 bin asker beklemede!

Tayvan, Krathon Tayfunu nedeniyle 112 uçuşun iptal edildiğini ve 38 binden fazla askerin kurtarma çalışmaları için hazırda beklediğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tayvan alarma geçti! 112 uçuş iptal edildi: 38 bin asker beklemede!
KAYNAK: İHA

Tayvan, saat 240 kilometre hızla ilerleyen Krathon Tayfunu öncesi alarm durumuna geçti. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), adanın güney ve doğu kesimleri için uyarı yayınladı. Tayvan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sun Li-fang, tahliye ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için 38 binden fazla askerin farklı bölgelerde hazırda beklediğini belirtti.

Uçuş İptalleri ve Demir Yolu Kapatmaları

Ulaştırma Bakanlığı, 88 iç hat ve 24 uluslararası uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Tayvan'ın güneyini doğusuna bağlayan demir yolu hattı da kapatıldı. Krathon Tayfunu'nun etkileri hissedilmeye başladı ve bu durum, adada ulaşımda aksamalara yol açtı.

Tayvan alarma geçti! 112 uçuş iptal edildi: 38 bin asker beklemede!

Şiddetli Yağış ve Sel

Tayfunun etkisinin hissedildiği doğu kıyısındaki Hualian ve güneydeki Pintung şehirlerinde heyelan ve su baskınları meydana geldi. Hualien şehrindeki Huide tünelinde yaşanan heyelan nedeniyle otoyol trafiğe kapatıldı. Pintung şehrine bağlı köylerde de su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. Bu durum, bölgedeki çoğu marketin raflarının boş kalmasına neden oldu.

Krathon Tayfunu'nun Yarın Adaya Ulaşması Bekleniyor

Krathon Tayfunu’nun akşam saatlerinde Tayvan’ın güneybatısındaki Kaohsiung'a ulaşması bekleniyor. Tayfunun, 2-3 gün boyunca etkisini sürdüreceği ifade ediliyor. Kaohsiung'ta okullar ve iş yerleri kapatılırken, halka evlerinde kalmaları çağrısında bulunuldu. Kaohsiung Belediye Başkanı Chen Chi-mai, tayfunun şiddeti ve seyrinin, 1977'deki Thelma Tayfunu ile aynı seviyede olduğunu belirtti. Chen, "Tayfundan sonra Kaohsiung'un tamamı su ve elektriksiz kaldı, tıpkı bir savaş gibi. Mümkün olduğunca dışarı çıkmayı sınırlandırın" dedi.

Önceki Tayfunun Yıkıcı Etkileri

Krathon, bu yıl Tayvan'a ulaşacak 2. tayfun olacak. Temmuz ayında Gaemi Tayfunu'nun adayı vurması sonucu 11 kişi ölmüş ve büyük hasar meydana gelmişti. Tayvan halkı, bu yeni tayfunun getireceği tehditlere karşı tedbirlerini almış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Baro açıklamasında İstanbul Adliyesi'nde olay! X-Ray gerilimi

Baro açıklamasında İstanbul Adliyesi'nde olay! X-Ray gerilimi