Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Zonguldak'ta Afgan İşçinin Ölümüne İlişkin Duruşma Devam Ediyor

Zonguldak'ta Afgan İşçinin Ölümüne İlişkin Duruşma Devam Ediyor

Zonguldak'ta, Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin ölümüne ilişkin davada 3'ü tutuklu olmak üzere 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zonguldak'ta Afgan İşçinin Ölümüne İlişkin Duruşma Devam Ediyor
KAYNAK: İHA

Zonguldak'ta, Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin ölümüne ilişkin davada 3'ü tutuklu olmak üzere 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Geçen yıl kasım ayında ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan 50 yaşındaki Afgan maden işçisi Vezir Mohammed Nourtani'nin cesedi yanmış halde bulunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ikinci duruşması 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi.

Duruşma Detayları

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar A.Ç. (46) ve E.D. (22) ile maktulün ve sanıkların yakınları ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar A.A. (52), E.G. (34) ve H.K. (46) ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tanıklardan S.K., olay tarihinde çalıştığı akaryakıt istasyonuna tanımadığı iki kişinin gelerek araca mazot koymalarını ve bidonla benzin vermelerini istediklerini söyledi. Bidon olmadığını belirten S.K., küçük bir pet şişeye benzin doldurduğunu ifade etti. S.K., "Sanıklar alkollüydü. Alkollü olduklarından dolayı çekindiğim için T.C. kimlik numarası almadım, plaka üzerinden benzin verdim. Aracı kullanan araçtan hiç inmedi, yüzlerine dikkat etmedim. Şu an benzin alan kişilerin hangi sanıklar olduğunu söyleyemem," dedi.

Tanık İfade Verdi

Tanık E.D., sanıklardan E.D'nin kardeşi olduğunu belirterek, olay gecesi kardeşinin kendisini arayıp dışarı çıkmasını ve bir şey söyleyeceğini belirttiğini söyledi. E.D, H.K'nin kendisinden battaniye getirmesini istediğini ve daha sonra kazma kürek getirmesini talep ettiğini ifade etti.

Tanık Afgan madenci K.B., H.K ve E.G'yi tanıdığını belirterek, Nourtani'nin kaybolduğunu fark ettiklerinde E.G'nin kendisine Nourtani'nin çalışmayıp eve gittiğini söylediğini anlattı. Daha sonra Nourtani'nin evine gidip gitmediğini kontrol ettiğini ve evdekilerin Nourtani'nin eve gelmediğini söylediklerini belirtti.

18 Eylül'e ertelendi

Müşteki avukatı tanık beyanlarında çelişkiler olduğunu öne sürdü. Cumhuriyet savcısı mütalaa için süre istedi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Eylül'e erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit'te Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 3 Yaralı

İzmit'te Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 3 Yaralı