Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Meteoroloji'den Batı Karadeniz'de Kuvvetli Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji'den Batı Karadeniz'de Kuvvetli Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de Zonguldak, Düzce ve Bartın illerini etkisi altına alacak kuvvetli fırtına için vatandaşları uyardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Meteoroloji'den Batı Karadeniz'de Kuvvetli Fırtına Uyarısı!
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesini etkileyecek şiddetli fırtına için kritik bir uyarıda bulundu. Zonguldak, Düzce ve Bartın illerinde, fırtınanın etkili olacak.

Fırtına hangi günlerde etkili olacak?

Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren, rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerinden eseceği tahmin ediliyor. Bölgede özellikle doğu kesimlerde rüzgarın güneybatıdan esmesi bekleniyor. Salı günü öğle saatlerinden itibaren, rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde, yani saatte 50-75 km hızında eseceği, bazı yerlerde ise hızının 90 km/saate kadar çıkabileceği belirtildi. Fırtınanın Salı günü batı kesimlerde, Çarşamba günü ise bölge genelinde etkisini azaltacağı öngörülüyor.

Olası riskler ve tehlikeler

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın deniz trafiği ve karayolu ulaşımını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve benzeri tehlikelere karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle kıyı kesimlerde yaşayanların, rüzgarın etkisiyle oluşabilecek kazalara karşı dikkatli olması isteniyor.

Rüzgarın gücü ne kadar olacak?

Rüzgar hızı, fırtınanın en yoğun olduğu saatlerde 90 km/saat seviyelerine ulaşabilir. Bu nedenle olası kazalara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Fırtına, özellikle açık alanlarda ve yüksek yerlerde daha yoğun hissedilecek. Vatandaşların, araçlarını güvenli yerlere park etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları öneriliyor.

Fırtına ne zaman sona erecek?

Fırtınanın etkisinin Çarşamba akşam saatlerinde Batı Karadeniz genelinde azalması ve bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Yetkililer, önümüzdeki birkaç gün boyunca gelişmeleri yakından takip etmeye ve vatandaşları bilgilendirmeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı

Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı