Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Van'da kaybolan Rojin Kabaiş termal kameralı dronlarla aranıyor

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş termal kameralı dronlarla aranıyor

Van Gölü sahiline gideceğini söyleyerek 8 gün önce kayıplara karışan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i bulmak için termal kameralı dron ile arama yapılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Van
Haberleri
KAYNAK: İHA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) 8 gün önce kaybolan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'i bulmak için geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan genç kızdan, sahile gitmek üzere yurt çıkışından sonra bir daha haber alınamadı. Rojin Kabaiş'in ailesi ise endişe içinde bekleyişini sürdürüyor.

Son Görüldüğü Yer Van Gölü sahili

Rojin Kabaiş, kaybolmadan önce yurtta yemek yedikten sonra "sahile gideceğim" diyerek ayrıldı. En son sahilde cep telefonu bulunan genç kızı arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri, Rojin Kabaiş'in izini sürmek için Van Gölü ve kampüs sahilinde çalışmalarını sürdürüyor.

Geniş Kapsamlı Arama Operasyonu

Arama çalışmaları kapsamında oluşturulan ekipler; AFAD, sahil güvenlik, polis botları, helikopter ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinden oluşuyor. 100'ün üzerinde personelin katıldığı aramalarda, polis atlı birlikleri, özel arama köpekleri ve termal kameralı dronlar kullanılıyor. Bu teknolojiler, özellikle gece ve geniş alanlarda kayıp kişileri bulmada büyük bir avantaj sağlıyor.

Ailesi Endişeyle Bekliyor

Rojin Kabaiş’in ailesi, kızlarından gelecek sevindirici bir haber için umutla bekliyor. Çalışmalara katılan gönüllüler ve yetkililer, en kısa sürede genç kıza ulaşmayı hedefliyor. Ancak 8 gündür sonuç alınamaması ailenin endişesini artırıyor.

ROJİN Kabaiş kimdir? ne zaman kayboldu?

Rojin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi. 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkan Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül günü saat 12.00 sıralarında yetkililere haber verdi. Rojin Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

28 Eylül'de Rojin Kabaiş'in arkadaşlarının, Van Gölü sahilinde yaptığı aramada Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefonla konuştuğu annesine markete su ve kek almaya gideceğini söyleyen Rojin Kabaiş için Emniyet, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri 8'inci günde çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Nostalji Tramvay Seferleri İptal Edildi

Antalya'da Nostalji Tramvay Seferleri İptal Edildi