Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Bursa Narkotik'ten büyük operasyon: 53 kişi tutuklandı

Bursa Narkotik'ten büyük operasyon: 53 kişi tutuklandı

Bursa Narkotik Polisi, 5 ilde düzenlediği eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 67 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, 53 şüpheli tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa Narkotik'ten büyük operasyon: 53 kişi tutuklandı
KAYNAK: İHA

Bursa İl Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bursa, İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin'de eş zamanlı olarak büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'in de dahil olduğu 1.500 polis katıldı. Operasyonda eğitimli 8 narkotik köpeği, gece görüşlü helikopter ve termal kameralı drone da kullanıldı.

Kaçan Şüpheliler Gece Görüşlü Helikopterle Yakalandı

Aksiyon filmlerini aratmayan operasyonda, torbacılar evlerin çatılarında polislerden kaçmaya çalıştı. Ancak gece görüşlü helikopter ve termal kameralı drone, kaçan şüphelilerin yerlerini tespit ederek polislere koordinat verdi. Bu sayede, kaçan şahıslar tek tek yakalandı.

Uyuşturucu Maddeler Doğalgaz Borularına Saklandı

Polis ekipleri, belirlenen adreslerde yaptıkları aramalarda evlerdeki doğalgaz borularına, kombilere ve ayakkabıların içerisine gizlenmiş yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Narkotik köpekleri, saklanan uyuşturucuları başarıyla buldu.

Ele Geçirilen Maddeler ve Mal Varlıkları

Operasyonda toplam 23 kilo 600 gram metamfetamin, 18 kilo 840 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 kilo 300 gram esrar, 157 gram bonzai hammaddesi (AMG), 15 gram kokain, 28 adet sentetik ecza hapı, 2 adet hassas terazi, 143 bin 930 TL nakit para, 6 ruhsatsız tabanca, 203 fişek, 3 ruhsatsız tüfek ve bir el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirle alındığı tespit edilen 4,5 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Bu mal varlıkları arasında 2 arsa, 3 araç ve 258 bin TL nakit para yer alıyor.

Emniyet Müdürü'nden Destek

Operasyonun startını Bursa İl Emniyet Müdürü Akın Zaimoğlu verdi. Ekipleri dualarla uğurlayan Zaimoğlu, "Tek bir torbacı kalmayana kadar mücadelemiz sürecek," dedi. Narkotik yazılı ekip araçlarının çıkış görüntüsü ise adeta görsel bir şölen oluşturdu.

53 Şüpheli Tutuklandı

Eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 67 şüpheliden 53'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Operasyonun ardından gözaltına alınan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ertan Saban'dan ağza alınmayacak sözler! Neler Oluyor?

Ertan Saban'dan ağza alınmayacak sözler! Neler Oluyor?