Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Narkoçelik-42 operasyonu: 19 ilde dev uy*şturucu operasyonu!

Narkoçelik-42 operasyonu: 19 ilde dev uy*şturucu operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-42" operasyonlarında 1 ton 971 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narkoçelik-42 operasyonu: 19 ilde dev uy*şturucu operasyonu!
KAYNAK: AA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Narkoçelik-42" operasyonlarında büyük bir başarı elde edildiğini duyurdu. Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Van, Samsun, Erzurum gibi 19 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında devasa miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ele Geçirilen Uyuşturucular

Operasyonlar sonucunda 1 ton 971 kilogram uyuşturucu madde, 4 milyon 389 bin kök kenevir ve kök skunk, 267 bin 593 uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan 49 zehir tacirinden 22’si tutuklandı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi, 24'ü ise sorgulanmaya devam ediliyor.

62 Bin Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı

Bakan Yerlikaya, bu operasyonlarla birlikte 4 Haziran 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında toplamda 62 bin 132 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonlarda 42 bin 908 şüpheli tutuklanırken, 18 bin 718 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlar sırasında toplam 163,7 ton uyuşturucu madde, 79,5 milyon uyuşturucu hap ve 261,4 milyon kök kenevir ele geçirildi.

Diyarbakır ve İstanbul Operasyonları

Operasyonların en büyük başarılarından biri Diyarbakır'da gerçekleşti. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen baskınlarda, 1 milyon 71 bin 300 kök kenevir, 2 milyon 409 bin 100 kök skunk ve 1 ton 740 kilogram esrar ele geçirildi. İstanbul’da ise 246 bin uyuşturucu hap, 10 kilogram skunk ve 2,5 kilogram kokain ele geçirildi.

Diğer İllerdeki Başarılı Operasyonlar

Ankara, Van, Samsun, Erzurum, Manisa ve birçok ilde de başarılı operasyonlar düzenlendi. Bu illerde uyuşturucu haplar, esrar, metamfetamin gibi maddeler ele geçirilirken, birçok zehir taciri de tutuklandı. Örneğin, Van’da 31 kilogram metamfetamin ele geçirilirken, Samsun’da 6 bin 308 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya’dan Kararlılık Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, “Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Onlara göz açtırmayacağız” dedi. Türkiye genelinde uyuşturucuya karşı verilen mücadelenin hız kesmeden devam edeceği mesajını veren Yerlikaya, jandarmaya teşekkür ederek, “Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Kahraman Jandarmaya Tebrik

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma birimlerine teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. "Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle" diyerek jandarmanın önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı