Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Tosuncuk ve Ağabeyine Bank Cezası!

Tosuncuk ve Ağabeyine Bank Cezası!

Çiftlik Bank ana davasında “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın, gerekli izinleri almadan “bank” ismini kullanmaları ile ilgili davada karar çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tosuncuk ve Ağabeyine Bank Cezası!
KAYNAK: Haber Merkezi

Çiftlik Bank ana davasında “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın, gerekli izinleri almadan “bank” ismini kullanmaları ile ilgili davada karar çıktı. İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi, Aydın kardeşlere 2 yıl 6’şar ay hapis cezası ve 10’ar lira adli para cezası vermişti.

İstinaf Başvurusu Reddedildi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, Aydın kardeşlerinin istinaf başvurusunu reddederek kararı onadı. Böylece, 13 Nisan 2023 tarihinde Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’a “Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kesinleşmiş oldu.

İddianamede Ne Vardı?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların, şirketlerinin reklam ve ürünlerinde ilgili kurumlardan izin almadan “Bank” ifadesini kullandıkları gerekçesiyle, “5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı: Artık oyunun kuralları değişecek

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı: Artık oyunun kuralları değişecek