Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Çiftlik Bank Davasında Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi

Çiftlik Bank Davasında Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi

Çiftlik Bank davasında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın için savcı, bilişim dolandırıcılığı ve suç örgütü kurmadan 8 bin 302 yıl hapis cezası talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftlik Bank Davasında Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi
KAYNAK: Haber Merkezi

Çiftlik Bank davasında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın için savcı, bilişim dolandırıcılığı ve suç örgütü kurma suçlarından toplam 88 bin 302 yıl hapis cezası talep etti.

Mehmet Aydın'a 88 Bin Yıl Hapis Cezası Talebi

Çiftlik Bank olarak bilinen ve binlerce kişiyi mağdur eden sistemin kurucusu olan Mehmet Aydın, lakabıyla tanınan "Tosuncuk", hakkındaki suçlamalar nedeniyle toplam 88 bin 302 yıl hapis cezası talebiyle yargılanıyor. İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık yargılanıyor.

4 Bin 414 Kez Bilişim Dolandırıcılığı

Savcı, davanın son celsesinde mütalaasını açıkladı ve Aydın kardeşlerin yanı sıra Osman Naim Kaya'nın da yer aldığı sanıkların, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yaptığını ve suç örgütü kurduklarını belirtti. Bu suçlamalar kapsamında Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya için 88 bin 302 yıl hapis cezası talep edildi. Mütalaada, Aydın kardeşlerin sistem üzerinden 4 bin 414 kez dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Suçlamalara Karşı Savunma Süresi İstendi

Mahkeme, Aydın kardeşlere son savunmalarını yapmaları için süre verdi. Mehmet Aydın savunmasında, suç işlendiği sırada kendisinin Türkiye'de olmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Fatih Aydın ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Osman Naim Kaya, suçun işlendiği dönemde Türkiye'de olmadığını belirterek adli kontrol şartıyla serbest kalma talebinde bulundu.

Önce Firariydi, Sonra Türkiye’ye Teslim Edildi

Çiftlik Bank sistemini kurarak binlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mehmet Aydın, uzun süre firariydi. Brezilya'da yakalanan Aydın, Türkiye'nin talebiyle iade edilerek 2021'de İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Fatih Aydın ise Uruguay'da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edilmiş ve aynı şekilde tutuklanmıştı. Osman Naim Kaya ise Nisan 2023'te İstanbul’a getirilerek cezaevine gönderilmişti.

Savcılık İddianamesi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Aydın kardeşler ve diğer sanıklar hakkında "suç örgütü kurma ve yönetme", "bilişim dolandırıcılığı" ve "ticari dolandırıcılık" gibi suçlamalar yer alıyor. Toplam 4 bin 582 mağdurun şikayetçi olduğu davada, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Savcılık, sanıkların yasadışı faaliyetleri sonucunda elde ettikleri mal varlıklarını akladıklarını da iddia ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bartın Irmağı'nda Toplu Balık Öl*mleri Endişe Yaratıyor

Bartın Irmağı'nda Toplu Balık Öl*mleri Endişe Yaratıyor