Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Kafes-50 Operasyonlarıyla Aydın ve Hatay'da Organize Suç Örgütleri Çökertildi

Kafes-50 Operasyonlarıyla Aydın ve Hatay'da Organize Suç Örgütleri Çökertildi

Aydın ve Hatay'da düzenlenen Kafes-50 Operasyonları, organize suç örgütlerine büyük darbe vurdu. İki ayrı şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, suç örgütü liderleri ve üyeleri yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kafes-50 Operasyonlarıyla Aydın ve Hatay'da Organize Suç Örgütleri Çökertildi

Hatay ve Aydın'da düzenlenen "Kafes-50" Operasyonları kapsamında, B.Ç. ve M.Ç.'nin liderliğini yaptığı bir suç örgütü ile Hüseyin Avni Demirkol'un başında olduğu başka bir suç örgütü tespit edilerek çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 37 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar neticesinde, Hatay merkezli bir suç örgütüne mensup 28 şüpheli yakalandı. Ayrıca, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de de operasyonlar gerçekleştirildi.

Kamu Zararına Neden Olan Faaliyetler Ortaya Çıkarıldı

Operasyonlar sonucunda elde edilen bilgilere göre, organize suç örgütü üyeleri tarafından depremzedelere dağıtılması gereken ilaçların dağıtılmadığı ancak sahte evrak ve faturalar ile ödeme alındığı tespit edildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucunda, bu faaliyetlerin yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL kamu zararına yol açtığı belirlendi.

Aydın'da Gerçekleşen Operasyonların Detayları

Aydın'da da Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar kapsamında, Hüseyin Avni Demirkol liderliğindeki suç örgütüne mensup 9 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar, 4 aydır devam eden takipli çalışmaların sonucunda gerçekleştirildi. Şüphelilerden 2'si tutuklandı, diğerleri ise adli işlemlerine devam ediliyor.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar neticesinde, toplamda 124 bin adet uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler, suçtan elde edilen taşınır ve taşınmaz varlıklar ile önemli miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Balıkçıların Oltasına Kum Köpekbalığı Takıldı

Antalya’da Balıkçıların Oltasına Kum Köpekbalığı Takıldı