Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya MELTEM ÇARŞISI SATILACAK! BAŞKAN ÜMİT UYSAL'DAN SATIŞA CEVAP!

MELTEM ÇARŞISI SATILACAK! BAŞKAN ÜMİT UYSAL'DAN SATIŞA CEVAP!

Meltem Çarşısı'nın icra yoluyla satışı gündemde. Antalya halkı, satışın iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MELTEM ÇARŞISI SATILACAK! BAŞKAN ÜMİT UYSAL'DAN SATIŞA CEVAP!
MUHABİR: Kamer Durdu

Kamulaştırmasız el atma borçları sebebiyle icraya verilen Muratpaşa Belediyesi’ne ait olan Meltem Çarşısı’nın ihalesi 1 Kasım 2024’te gerçekleşecek. İlk kez Akdeniz Gerçek’in kamuoyuna duyurduğu konuyla ilgili Antalya halkı satışın yapılmaması için imza kampanyası başlatırken, Akdeniz Gerçek’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, alana herhangi bir ticari alan yapılmayacağını belirterek, satış sonrası halkın mağdur olmayacağını ifade etti.


Kamulaştırmasız el atmalar sebebiyle Muratpaşa Belediyesi uzun zamandır borçlarla boğuşuyor. Borçlar sebebiyle birçok belediye mülkü icra yoluyla satılırken bu alanlardan en kıymetli olan Meltem Çarşı satış ihalesi, Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından 1 Kasım’da gerçekleşecek. Geçmişte Antalya halkına büyük hizmetler veren alanın satışının iptali için imza kampanyası başlatan Meltem Muhtarı Ömer Engin Sarı, kampanyanın büyüdüğünü ifade etmişti. Yurttaşların imzalarının yanı sıra Meltem Mahalle Muhtarı Ömer Engin Sarı Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, imza kampanyası için üst yazılı belgeyi işletmelere bıraktığını ve işletmelerin de kampanyaya destek verdiğini ifade etmişti.

KAMPANYA BÜYÜYOR

2022’de Meltem Çarşısı’nda bulunan 5 işletmenin kiralanması için Muratpaşa Belediyesi tarafından ihaleye çıkılmıştı. Yapılan ihale sonrası işletme hakkının bir kişi tarafından 5 yıllığına alındığı, bu kişinin de işletmeleri kiraya verdiği bilgisine ulaşılmıştı. İşletme sahibinin kiracılarına ulaşan Akdeniz Gerçek’e herhangi bir açıklama yapılmazken alana yatırım yapan kiracıların mağduriyeti de belirginleşiyor. Muratpaşa Belediyesi’ne ait Meltem Çarşısı, Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından 100 milyon 215 bin TL’den satışa çıkmıştı. Meltem Meltem’de oturan site sakinleri ve esnaf dışında Meltem Mahallesi’nde ikamet etmeyen yurttaş da kampanyaya destek veriyor. 

“BELEDİYE HİZMETLERİNİ AKSATMIYOR”

İlk kez Akdeniz Gerçek’in gündeme taşıdığı konuyla ilgili ticarethane ve AVM gibi büyük rant oluşturacak faaliyetlerin alana yapılması iddiaları her geçen gün artarken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Borç kamulaştırmasız el koyma borcudur. 40 yıl önce yapılan imar planında okul ve park için alınan yerlerde yasal sınıra uyulmadığı için düzenleme ortaklık pay limiti yüzde 35 iken halkın arazilerinin yüzde 50’si okul ve park için ayrıldığından aradaki yasal sınırı aşan kısımların mirasçıları dava açıyorlar. Bu durum sadece Muratpaşa’da olan bir durum değil. Tüm Türkiye’de ki belediyelerde olan bir şey. Borç bundan kaynaklanıyor. Bizim kendi işletmemiz döneminde ki borç tablomuz çok cüzidir. Bu sayede gayrimenkul borçlarına rağmen belediyemiz bütün hizmetlerini yapmakta, maaş ödemelerini eksiksiz yerine getirmekte. Elimizde olmayan, 40 yıl önceki imar planından kaynaklanan kamulaştırmasız el koyma borçları sebebiyle belediyenin gayrimenkullerine el koyuyorlar” dedi.

AVM VE TİCARETHANE İDDİALARINI YALANLADI

Ticarethane ve AVM yapılma iddialarını soran Akdeniz Gerçek muhabirine Başkan Uysal, “Satış yapıldığı zaman Meltem Çarşısı yıkılıp yerine konut yapılacak bir hal yok. Meltem Orada zaten bir yapı var. Meltem Çarşısı olmaya devam edecek. Mülkiyetinin değişmesinin halkın yaşamına etki edecek bir durum yok Çarşısı Meltem Çarşısı olmaya devam eder. Mülkiyeti el değiştirebilir. Bunun halkın yaşamına etki edecek bir hali yok” diye cevap verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AYM “KHK'li tazminat alamaz” hükmünü oy birliğiyle iptal etti

AYM “KHK'li tazminat alamaz” hükmünü oy birliğiyle iptal etti