Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Özgür Özel iddiasından sonra CHP'li Ebru Küçükaydın için ihraç talebi!

Özgür Özel iddiasından sonra CHP'li Ebru Küçükaydın için ihraç talebi!

Özgür Özel ve Gülşah Durbay hakkında ithamlar içeren yazı yazan CHP üyesi gazeteci Ebru Küçükaydın, kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel iddiasından sonra CHP'li Ebru Küçükaydın için ihraç talebi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay  hakkında yazdığı haber nedeniyle partili gazeteci Ebru Küçükaydın, "kesin ihraç talebi" ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Haberde yer alan Özel ile Durbay'ın ilişki yaşadığına dair ithamlar parti içinde tartışma konusu oldu.

İthamlar Kamuoyunda Tartışma Yarattı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, 3 Ekim 2024 tarihinde, Ebru Küçükaydın’ın yazdığı haberin parti üyesi olduğunu belirterek sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında dile getirilen suçlamaların parti kültürüne uygun olmadığı ifade edildi.

“Partiyi Küçük Düşürücü İthamlar”

Açıklamada, Küçükaydın'ın yazısında ispatı olmayan ve partiyi kamuoyunda küçük düşürecek ithamlarda bulunduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Partinin genel başkanı ve partili bir belediye başkanı hakkında ispatı olmayan, partimizi kamuoyu önünde küçük düşürecek ithamlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak 4 Ekim 2024 tarihinde aldığımız karar neticesinde, ilgili haberi yayınlayan Ebru Küçükaydın isimli üyenin tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

İl Başkanı Nail Kamacı'dan Açıklama

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da yaptığı açıklamada, parti ilçe başkanlığından kendilerine ulaşan ihraç talebini üst yazıyla birlikte il disiplin kuruluna gönderdiklerini belirtti. Disiplin sürecinin bundan sonra il kurulunda devam edeceği bildirildi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"3 Ekim 2024 tarihinde Muratpaşa ilçemize kayıtlı olduğu tespit edilen bir parti üyesi tarafından yazılan, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve partili bir belediye başkanımız hakkında gerçek dışı ithamlar içeren haber kamuoyunda tartışma konusu olmuştur.

Söz konusu kişinin yazdığı yazının parti kültürümüze sığmayacağı, dahası partimizin Genel Başkanı ve partili bir belediye başkanı hakkında gerçek dışı, partimizi kamuoyu önünde küçük düşürecek ithamlarda bulunulduğu tespit edilmiştir.

Bu doğrultuda, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak 4 Ekim 2024 tarihinde aldığımız karar neticesinde ilgili haberi yayınlayan Ebru Küçükaydın isimli üyenin tedbirli olarak “Kesin İhraç” talebiyle disipline sevk edildiğini basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız."

GÜLŞAH DuRBAY o iftiraya yanıt verdi 

CHP'li Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bazı basın kuruluşları tarafından atılan iftiralara videolu bir paylaşımla yanıt verdi. Kolon kanseri olduğunu açıklayan Durbay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğu iftirasını atanlara karşı dava açtığını söyledi. Durbay, "2 Ağustos günü 2018 yılından beri yaşadığım bir bağırsak rahatsızlığı nedeniyle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Doçent Doktor Tayfun Bişkin tarafından yapılan bir bağırsak operasyonu geçirdim. Operasyondan sonra yaşadığım sıkıntılardan kurtuldum. Görevimin başına eskisinden daha iyi bir şekilde döndüm. Fakat geçtiğimiz ay 4 Eylül günü gelen patoloji raporunda kolon kanseri olduğumu öğrendim. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki dünden beri yüzden fazla kişi ve kurum tarafımca mahkemeye verildi. Bu alçaklardan hukuk önünde hesap sorup hepsini tek tek mahkum ettireceğiz. Mahkemeye verildiğini öğrenen bazıları derhal yazılarını kaldırdı. Ve benimle iletişim kurmaya çalışıp özür mesajları gönderdiler. Bu saatten sonra hiçbir özrün ne benim ne de ailemin nezdinde kıymeti yoktur. Hakkımda bu adice iftiraları atanlar mahkum olacaklardır." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
5 Ekim Cumartesi Antalya Burdur Isparta Muğla hava durumu

5 Ekim Cumartesi Antalya Burdur Isparta Muğla hava durumu